Bugun...



Denizde kupa madalya bırakmadı, hedefi olimpiyatlar ve pilot olmak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan yelken sporcusu 16 yaşındaki Bilge Nur Yazıcı girdiği bütün yarışmalardan birincilikle çıktı. Bugüne kadar 35 kez Milli takım formasını giyen Yazıcı 100’ün üzerinde madalya 30’a yakın kupa kazandı. Yazıcı hızla yükselen başarı grafiğini anlattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-04-2021 14:32:38 Tarih: 30-04-2021 12:49

Denizde kupa madalya bırakmadı, hedefi olimpiyatlar ve pilot olmak

Yazıcı “Hedefim çalışmalarımızı hızlandırıp ülkemi 2024 olimpiyatlarımda başarı ile temsil etmek, deniz rüzgar ve doğa ile mücadelemdeki başarı eğitimime yansıyor, amacım iyi bir pilot olabilmek, adrenalin tutkusu bu spor ve mesleği seçmeme neden oluyor, denizleri feth ettim , gözüm gökyüzünde” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşındaki 9. Sınıf öğrencisi Bilge Nur Yazıcı 2013 yılında Turgutreis Yelken Kulübü’nde başladığı optimist sporunda büyük bir hızla yükselerek Milli takım formasını giydi.

 

DENİZDE MADALYA KUPA BIRAKMADI

 

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Murat Yazıcı ile b.ir okulda müdür yardımcılığı yapan öğretmen  Nursel Kırabalı’nın kızı olan Bilge Yazıcı Turgutreis Yelken Kulübü’nde antrenmanlarını baş antrenör Ediz Çam ile birlikte sürdürürken sekiz yıl içerisinde girdiği 130’üun üzerindeki yarışmanın büyük bölümünde birincilikle çıktı. Yazıcı bu süreçte 100’ün üzerinde madalya ve 30 kupa kazandı.

 

AVRUPA’DA ÜLKEMİZİ BAŞARI İLE TEMSİL ETTİ

 

2017 ve 2018 yıllarında Optimist Türkiye Şampiyonu olan Yazıcı Hollanda, Fransa, İtalya ve Bulgaristan’da katıldığı yarışmalarda ülkemizi başarı ile temsil etti. Yazıcı 2018 yılında İtalya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye takım 3. Lüğü kazandırdı. Yaklaşık 35 kez Milli takım formasını giyen yazıcı bu kez 1-7 Mayıs tarihlerinde İzmir’in Çeşme ilçesinde Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenecek Laser Milli Takım Kampı’na katılacak.

 

 

AMACIM OLİMPİYATLARDA ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK

 

2017 yılında ilk kez düzenlenen Deniz Kızı Kupası’nda şampiyonluğu kazanan ve 2019 yılında Muğla’da Yılın Sporcusu seçilen Yazıcı “Günde5-6 saat antrenman yapıyorum. Bu yıl optimistten lasere geçtim, yine şampiyon oldum. Amacım Eylül ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’nde birinci olarak 2024 yılında Paris’te yapılacak olimpiyatlarda ülkemi başarı ile temsil etmek” dedi.

 

DENİZLERİ FETH ETTİM ŞİMDİ SIRADA GÖKYÜZÜ VAR PİLOT OLMAK İSTİYORUM

 

Günde 4-5 saat antrenman yapmasına rağmen eğitimine büyük önem verdiğini belirten Yazıcı “Spordaki disiplin, başarı, hırs ve istikrar derslerime de olumlu biçimde yansıdı. Optimisten sonra Laser’e geçtim, hedef büyüdü, ama yılmadan çalışıyorum. Denizleri feth ettim şimdi sırada gökyüzü var. Bu nedenle meslek olarak pilot olmak istiyorum. Bu nedenle de en az antrenmanların kadar derslerime de önem veriyorum. Sporun dersleri olumsuz etkilediği düşüncesi kesinlikle yanlış, çok daha olumlu biçimde etkiliyor. Ülkemizde optimist sporunun oldukça zor ve birazda pahalı spor olması nedeniyle kız sporcu sayısını arttırmakta güçlük çekiyoruz. Ancak beni annem, babam ve şu an bulunduğum kulübüm çok iyi şekilde destekledi ve bugünkü başarılı duruma gelmemde önemli rol oynadı, bende bana güvenenlere karşı mahçup olmak istemedim” diye konuştu.

 

 

BAŞANTRENÖR ÇAM “BİLGE GİBİ ÖRNEK SPORCULARI ÇOĞALTMALIYIZ”

 

Başantrenör Ediz Çam ise “Bilge gerçekten çok hırslı ve yetenekli, bu nedenle kısa sürede bu sporda inanılmaz başarılar elde etti. Daha 16 yaşında ve Laser sınıfına geçti. Laser ve ardından Radial sınıflarında O’ndan hem kulüp hemde Türkiye olarak çok daha büyük beklentilerimiz var” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI