Bugun...



DENİZCİLER BAŞKANINI SEÇİYOR. DENİZDE HUZUR BOZULMASIN.

Denizciler Derneği ’nin bugün başlayan olağan genel kongresinde yaklaşık 1500 denizci sandık başına giderek başkanını seçecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-03-2019 12:19:42 Tarih: 16-03-2019 10:57

DENİZCİLER BAŞKANINI SEÇİYOR. DENİZDE HUZUR BOZULMASIN.

DENİZCİLER BAŞKANINI SEÇİYOR. DENİZDE HUZUR BOZULMASIN.

Denizciler Derneği’nin bugün başlayan olağan genel kongresinde yaklaşık 1200 denizci sandık başına giderek başkanını seçecek.

Bodrum’da 1970 li yıllardan buyana faaliyetini sürdüren Bodrum Denizciler Derneği’nin olağan genel kongresi biraz önce Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde başladı. Üç dönemdir dernek başkanlığı yapan Mustafa Demiröz’ün hazırladığı Viya Böle gurubundaki denizciler ile kaptan Erol Erdoğan’ın hazırladığı Denizde Birlik Zamanı guruplarının aday olarak müracaat ettiği öğrenildi.

Mustafa Demiröz, “Denizcilerimiz ve denizimizin tüm sorunlarına sahip çıkarak Bodrum’ u geleceğe taşımak istiyoruz. Bodrum’un ekonomisine sosyal yaşamına önemli katkılarda bulunduğumuz gibi yılların tecrübeli kaptanları ile yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca derneğimizde 150 kadın üyemiz var. Denizlerimizin koylarımızın adalarımızın kirlilikten ve imar yoğunluğundan kurtulması için yoğun mücadele verirken bir yandan da denizcilerimizin eğitimi için bir fakülte ve buna bağlı bölümlerin açılması için son hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Erol Erdoğan ise “Bizler eğer yönetime gelir isek seçimden seçime oy istemek için faaliyetlerimizden bahsetmeyeceğiz, periyodik olarak yaptıklarımızı üyelerimiz ile paylaşacağız. Ortak hedefler ve menfaatler söz konusu olmasına rağmen dernek yalnızlaştırılmış durumda. Yönetim kurulu adaylarının geç açıklanması da çatışmacı kişilerin önceden tepki toplamasını engellemek içindir. Biz denizciler artık bodrumda kavga istemiyoruz. Bodrumun tüm yerel unsurları birlikte çalışarak başarıya ulaşabilir. Derneğimizi üyeleri, diğer sosyal toplum kuruluşları ve resmi makamlar ile barıştırarak entegrasyonunu sağlayarak denizcilik sektörüne gerçek çözümler yaratacağız. Özellikle çevre konularında yoğun bir protesto ve agresif tepkiler ortaya koyuluyor. Unutmayalım ki kavga ederek sonuç alınmaz. Tüzel kişiler için kanun yolları açıktır. Bu mücadele basın da sosyal medya da popülizm hareketleri ile gündemde kalarak sadece kişiye menfaat sağlayacaktır. Oysa  ki sektörümüzün kalıcı ve uzlaşmacı çözümlere ihtiyacı var. Denizler hepimizin ve ancak hep birlikte koruyabiliriz” dedi.

2048 üyesinin bulunduğu derneğin bugünkü kongresinde yaklaşık 1200 üyenin oy kullanması bekleniyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI