Bugun...



Dalış teknesi göçmen teknesi oldu, sahil güvenlik göçmenlerle yakaladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden dalış teknesi ile İtalya’ya gitmek üzere denize açılan göçmenleri sahil güvenlik ekipleri Turgutreis açıklarında yakaladı. Göçmenlerin arasında organizatörlerinde bulunduğu iddia edildi.

facebook-paylas
Tarih: 06-11-2021 17:42

Dalış teknesi göçmen teknesi oldu, sahil güvenlik göçmenlerle yakaladı


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis ilçesi ile Kilimli (Kalimnos) Adası arasında bu gece yarısı bir ihbarı değerlendiren sahil güvenlik ekipleri 18 metre uzunluğundaki Bodrum Diving isimli dalış teknesinde 64  göçmen ve aralarında organizatör oldukları iddia edilen 4 kişiyi ele geçirdi.
Tekne ile birlikte Turgutreis Limanı’na getirilen ve aralarında kadın ve çocuklarında olduğu belirtilen Irak, Suriye, İran ve Afganistanlı göçmenlerin İstanbul’dan getirildikleri ve organizatörlerin temin ettikleri dalış teknesine kişi başına 1500 Euro’dan bindirildikleri belirtildi. Tekne ile İtalya’ya gitmek üzere yola çıkan tekne Çatal Ada açıklarında yakalandı.
Karaya çıkarılan ve sahil güvenlik tarafından çay, yiyecek ve battaniye verilen göçmenlerin ifadelerinin alınmaya başlandığı ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göç İdaresi Bürosu’nu teslim edilecekleri öğrenildi. Güvenlik güçlerinin organizatörlerle ilgili soruşturmasının devam ettiği belirtildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI