Bugun...



D Marin Marina'da yat alev alev yandı kül oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Marina’da bağlı milyon dolarlık yat bugün öğle saatlerinde çıkan yangında kül oldu. Alev alev yanan yat akaryakıt istasyonunda ve diğer yatlarda tehlike yarattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-07-2021 17:16:39 Tarih: 19-07-2021 16:44

D Marin Marina'da yat alev alev yandı kül oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’ndeki D Marin Marina’da bağlı bulunan bir yatta çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. 16 metrelik yatta  bulunan  personel son anda kendilerini iskeleye atıp kurtulurken, yangın kısa zamanda büyüdü. Akarakıt istasyonuna yakın yerde ve bölgede yatlar bulunması nedeni ile korku dolu anlar yaşandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken olay yerine sahil güvenlik ve sağlık ekipleri gönderildi.

 

 

BASIN MENSUPLARINA ÇİRKİN TEPKİ

 

Yaklaşık bir saat süren yangında yatın büyük bölümü yanarak kül oldu. Yangını görüntülemek isteyen bazı basın mensuplarına marina yetkililerinin ve özel güvenliğinin tepkisi sert oldu. Görüntü alınmasını istemeyen özel güvenlik bazı basın mensuplarının kolundan çekerek sürüklemeye çalıştı. Gerginlik yaşandı. Yangını gören vatandaşlardan Almina Demir (35) "Yat birden alev alev yanmaya başlandı, erken müdahalede edilemedi gibi geldi bize ve yangın büyüdü, sonradan itfaiye geldi, yüzlerce teknenin yatın bulunduğu bir marinada yangının dakikalarca söndürülememiş olması düşündürücü geldi" diye konuştu. Basın mensupları "Geçtiğimiz yıllarda konserlerde basının iteklenmesine ve hakaret edilmesine yönelik davranışlar sergileyen bu zihniyet hala aynı anlayışı sürdürüyor, kamuya mal olan bir olayın görüntülenmesi niye bu insanları bu kadar rahatsız ediyor anlamış değiliz" diyerek tepki gösterdi.

 

 

Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangının yattaki elektrik aksamından çıktığı iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çevre kirliliği yaratan yat yangınında yatın etrafına şerit çekilerek kirliliğin dağılmaması için önlem alındığı görüldü.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI