Bugun...



ÇYDD'in Mumculardaki çocuk şenliğine ilgi büyük oldu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortak projesi Mahallede Şenlik Var, Bodrum Belediyesi katkılarıyla eğlenceyi Mumcular’daki çocukların ayağına götürdü.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2022 21:38

ÇYDD'in Mumculardaki çocuk şenliğine ilgi büyük oldu

Mumcular Mustafa Kalemli parkında çocuklar tatilin ilk günlerinde eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadılar.

 

Havva Abbas (ÇYDD)- Akıl Oyunları, Merve Kazık (ÇYDD) Resim, Müjgan Kuruoğlu(ÇYDD)-İleri Dönüşüm,  Nahide Yavuz (Kadın Meclisi)-Tersine Masallar, Gülden Erke (ÇYDD)-Drama atölyeleri düzenlendi. Atölye çalışmaları, çocukların neşeli, istekli katılımlarıyla 38 derecelik Bodrum sıcağında çok renkli ve başarılı geçti.  Drama atölyesinde ilginç oyunlar oynayan, akıl oyunlarında bellek geliştirme çalışmaları yapan, resimlerini hemen orada küçük bir düzenlemeyle sergileyen çocuklar, İleri Dönüşüm atölyesinde, “atmayalım, değerlendirelim, yararlı hale getirelim” düşüncesiyle yaratıcılıklarını geliştirdiler. Özellikle 4-6 yaş grubunun ilgisi ise Tersine Masallar atölyesine oldu. Masalları alışıldık biçimde değil, sorgulayarak anlama, anlatma ve canlandırmalı okumalarla eğlendiler.

 

Çocuklarını gönüllü görevlilerin gözetiminde eğlenerek öğrenmeleri için parkın serin ortamına bırakan anne babalar ise  Ada Köse (Kadın Meclisi) Çocuğun Bedensel Söz Hakkı, Dr. Ayfer Çelik (ÇYDD) Kadın Sağlığı söyleşilerine katılarak bilgilerini geliştirdiler.  

 

 

Paydaşlardan kalabalık bir gönüllü grubunun da katıldığı MAHALLEDE ŞENLİK VAR etkinliğinde ikram, ulaşım ve teknik destek Bodrum Belediyesi tarafından sağlandı.

 

4-16 yaş grubundan çocuklarla yapılan eğlenceli atölye çalışmalarıyla Mustafa Kalemli parkı etkinlik boyunca mutlu çocuk sesleriyle doldu. MAHALLEDE ŞENLİK VAR etkinliği, fotoğraf ve videolarla katılanların anı dağarcığına alınırken, günün anısına çocuklara ÇYDD Bodrum Şubesi’nin hazırladığı, kitaplar, dergilerden oluşan hediyeler, verildi. Anne babalara eğitim içerikli kitaplar  hediye edildi.

Pazar günü Mumcular Mustafa Kalemli parkı çocuklarla şenlendi.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI