Bugun...



Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları ödül töreni ile sona erdi

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslar arası Yat Yarışları’nın Muğla Etabı bu akşam saatlerinde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeiği’nde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-06-2021 22:43:09 Tarih: 27-06-2021 22:29

Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları  ödül töreni ile sona erdi

Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı,  Dış İşleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından Türkiye Yelken Federasyonu 2021 yılı faaliyet programı kapsamında organize edilen Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla etabı sona erdi. 25 Haziran’da Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın start vermesiyle yarışa başlayan ekipler Marmaris-Bodrum parkuru boyunca çekişmeli bir mücadele vererek, Muğla etabı yarışlarını 26 Haziran günü Bodrum’da tamamladılar.

 

 

HALİKARNAS ETABI REKOR SÜREDE SONA ERDİ

 

Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Hollanda ve Türkiye dahil 6 ülkeden 37 ekibin kayıt yaptırdığı Yarışta, ulusal ve uluslararası 300’ü aşkın yarışçı, 8 grupta yarıştı. Dünyanın en özel destinasyonlarından Marmaris-Bodrum rotasında Halikarnas Kupası için mücadele verilen Yarış boyunca Bodrum, Datça ve Marmaris’in eşsiz güzellikteki koyları, Knidos Antik Kenti’nin tarihi dokusunun maviyle buluştuğu muhteşem manzarası Muğla’nın eşsiz güzellikleri Yarışçılara eşlik etti. Yarışmalar bu akşam Bodrum Kalesi’nde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Ödül törenine  Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Datça Kaymakamı Mesut Çoban,  Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ve yelkenciler katıldı.

Yarışmalarda Halikarnas Kupası’nda en hızlı tekne ödülünü Erkan Bilsev’in yönettiği Perlewhite teknesi parkuru 13 saat 56 dakika 53 saniyede bitirerek kazandı. Yarışmada ilk üç dereceye giren teknelere kupa ve madalya ödüllerini pandemi nedeniyle her takım masa üzerinden alarak sahneye çıktı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

AVRUPA’NIN SAYILI YARIŞLARINDAN BİRİ

 

Ödül töreninde konuşma yapan Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu  “İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu “Bu yıl Cumhurbaşkanlığı Uluslar arası Yat Yarışları’nın ikincisinin Muğla etabını tamamlamış bulunuyoruz. Marmaris’ten başlayıp Bodrum’da sona eren etap salimen tamamlandı. 125 millik bir rotaydı ve ekipler rekor sürede tamamlayıp çok başarılı bir yarış gerçekleştirdiler. Şu anda sporcularımıza ödüllerini taktim etmek için Bodrum’da ev sahipliği yapıyoruz.” dedi

 

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz “Biliyorsunuz ki bugün bir şehidimiz var. Şehidimizi rahmetle anıyoruz, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Aslında bu gece daha ihtişamlı olabilirdi. Sayın valimiz ve milletvekillerimiz de katılacaktı. Marmaris Kaymakamımız da yarışlara katılmıştı o da burada olacaktı. Maalesef bugün yaşadığımız bu acı olay dolayısıyla etkinliğimizi biraz daha mütevazi şekilde gerçekleştiriyoruz. Ama şunu söylemek isterim ki ilk defa gerçekleştirilmesine rağmen Cumhurbaşkanlığımızın adına yakışır güzel bir organizasyon oldu. İlimizin, ilçemizin sosyal hayatına, spor hayatına tutumuna, turizmine ciddi katkılarda bulundu. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda da yine beraber olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”” açıklamasında bulunarak kazanan ekipleri kutladı.

 

 

YARIŞLARIN İSTANBUL ETABI 29-31 EKİM 2021’DE YAPILACAK

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak İstanbul etabında, ‘’İki kıtada yaşayan şehir’’ adıyla göz kamaştırıcı güzellikteki Boğaziçi’nde, Cumhuriyet Kupası (İstanbul Boğazı), Mavi Vatan Kupası (Adalar parkuru) ve Barbaros Hayreddin Paşa Kupası (Caddebostan parkuru) yarışları düzenlenecek. İstanbul etabı 31 Ekim’de görkemli ödül töreni ile sona erecek.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN KITALAR ARASI YARIŞACAKLAR

 

Dünyanın dört bir yanından katılacak yelkenli tekneler ve yüzlerce yarışçının şampiyonluk için mücadele vereceği iki etabın sonunda, toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacak.

 

Devlet ve özel sektörün üst düzey yöneticileri ile uluslar arası misyon temsilcilerinin de alandan izlediği Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları’nda, yarış öncesi pandemi önlemleri kapsamında İl Hıfzıssıhha görevlileri koordinasyonunda tüm katılımcılara PCR testi uygulanarak oluşabilecek riskler en aza indirildi.

 

 

Yarışmada ilk üç dereceye giren yatlar ve ekipleri:

 

 

Halikarnas Kupası –Genel Klasman (IRC Overall) Ödülleri

Murat Tan yönetiminde ki GOOD DAY SUNSHINE

Tora Sebahattin Kutoğlu yönetiminde ki WINGS OF ISLAND

Arbuzov Andrey yönetiminde ki CORRIER DU COEUR

 

Knidos özel ödülleri

Onur Tok yönetiminde ki TEAM LINEA ROSSA 

Tora Sebahattin Kutoğlu yönetiminde ki WINGS OF ISLAND  

Halil Arıkan yönetiminde ki WINTER BLUE

Kaan Parlas yönetiminde ki CYGNUS

Murat Tan yönetiminde ki GOOD DAY SUNSHINE

Yusuf Erce Demirtaş yönetiminde ki VAMOS 

Erhan Abay yönetiminde ki ELİSA

Hasan Basri Aslan yönetiminde ki BLUE DREAM

 

Halikarnas Kupası

IRC 0 sınıfı

Arbuzov Andrey yönetiminde ki COURRIER DU COEUR

Erkan Bilsev yönetiminde ki PERLEWHITE

Onur Tok yönetiminde ki TEAM LINEA ROSSA

 

IRC 1 sınıfı

Tora Sebahattin Kutoğlu yönetiminde ki WINGS OF ISLAND

Cenk Tekkaya yönetiminde ki NISSAN-FIFTYFIFTY

 

IRC 2 sınıfı

Halil Arıkan yönetiminde ki WINTER BLUE

Semih Pekyörür yönetiminde ki FENERBAHÇE DOĞUŞ YELKEN

Tunca Çalışkan yönetiminde ki STORMY

 

IRC 3 sınıfı

Bülent Çelik yönetiminde ki İSKORPİT

Kaan Parlas yönetiminde ki CYGNUS

Hasan Ergün Nalbantoğlu yönetiminde ki MERCER BLUE MILES

 

IRC 4 sınıfı

Murat Tan yönetiminde ki GOOD DAY SUNSHINE

Halit Özbekli yönetiminde ki NESLİSU

Murat Okay yönetiinde ki OPTİMUS

 

Gezgin (A) sınıfı

Yusuf Erce Demirtaş yönetiminde ki VAMOS

Ekber Levent yönetiminde ki ZOSO

Ergün Ramazan Sarıoğlu yönetiminde ki DEFNE

 

Gezgin (B) sınıfı

Erhan Abay yönetiminde ki ELİSA

Deniz Bozkurt yönetiminde ki MENESTREL

 

Gezgin  (C) sınıfı

Erhan Uyan yönetiminde ki UYAN SAILING-KRAKEN

Hasan Basri Aslan yönetiminde ki  BLUE DREAMS

Ersen Dinç yönetiminde ki LOBSTER




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI