Bugun...



Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı, hangi kısıtlamalar kalktı ?

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşmenin ele alındığı Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Birçok kısıtlamanın kalktığını açıklayan Erdoğan, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalkarken, yüksek ve çok yüksek illerde Pazar günü olarak sürecek. " dedi. Hafta sonu yasağının kalktığı iller açıklandı. Muğla.....

facebook-paylas
Güncelleme: 01-03-2021 21:37:09 Tarih: 01-03-2021 20:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı, hangi kısıtlamalar kalktı ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

İşte kalkan kısıtlamalar Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü devam edecek. Akşam 21 ile sabah 5 arası kısıtlama sürecek.

 

Okullar Türkiye genelindeki ilkokullarda 8-12 sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

 

Düşük ve orta riskli illerde diğer kademelerde de eğitme başlanacaktır. Yüksek ve çok riskli illerde sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

 

Çok yüksek riskli iller dışında kafe restoranlar sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürecektir.

 

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale dönecektir.

 

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız ile ilgili düzenleme düşük ve orta illerimizde kaldırıldı.

Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

 

TÜRKİYE SALGIN SONRASI DÜNYANIN YÜKSELEN YILDIZI OLACAK"

 

İstikrarının sağlanmasına üretken kapasitenin geliştirilmesine bunu niçin çok önem veriyoruz. Biraz önce ifade ettiğimiz İnsan hakları eylem planıyla ekonomi alanında hayata geçireceğimiz reformun hazırlıklarını sürdürdük. Çözüm odaklı bir yaklaşımla üzerine gideceğimiz alanları öncelikli hale getirdik. Biliyorsunuz her zaman söylüyorum, biz kısa mesafe koşucusu değil, maraton koşucusuyuz. Farkımız bu. Bu anlayışla hazırladığımız ve önümüzdeki hafta açıklayacağımız reformları, kararlılıkla açıklayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye, inşallah salgın sonrası dönemin dünyada yükselen yıldızı olacaktır. Atacağımız adımlarla riskleri en az indirecek, karşımıza çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Mali disiplin her dönemde olduğu gibi bugün bizim olmazsa olmazımızdır. Bütçe açığı ve borç stokunda Türkiye çoğu ülkeye göre oldukça iyi durumdadır. İşte Türkiye bu. Mali disiplin tam olarak bu demektir. Sermaye piyasalarının güçlendirilmesi hususunda yeni politikaları hayata geçiriyoruz. Kamudaki kurumsal yapıyı güçlendirerek reformlarımızın kalıcılığını öyle ya da böyle sağlayacağız.

 

 

Aksi bir durumda yani salgın artış eğilimine girdiği yerde kısıtlamalar genişletilebilecek. Her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendileri belirleyecek.

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.

İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

Orta ve düşük riskli bölgelerde orta ilkokul liselerdeki eğitim başlayacaktır.

Restoran, lokanta ve kafeterya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir.

Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir. AYRINTILAR GELECEK

 

Haftasonu sokağa çıkma yasağının kalktığı iller listesi :

 

 

TÜRKİYE'de normalleşme sürece son dakika açıklaması ile duyuruldu. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı orta ve düşük riskli illerde kaldırıldı. O illeriSağlık Bakanı Fahrettin Koca bir haritayla paşlaştı.

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Türkiye'nin beklediği normalleşmeye ilişkin yeni kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları basın toplantısı ile duyurdu. Herkesin merak ettiği hafta sonu yasağı bazı iller için bitti. 

Bu hafta sonundan itibaren düşük ve orta riskli illerde hafta sonu yasakları kalktı. Yüksek ve çok yüksek risk taşıyan illerde ise yasaklar sürecek. Akşam saat 21.00'dan sabah 05.00'e kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı ise tüm illerde bir süre daha devam edecek. 

Peki hangi illerde sokağa çıkma kısıtlaması kalktı, orta ve düşük riskli iller hangileri? Bu sorunun yanıtı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca illerin risk durumunu gösteren haritayı yayınladı. Buna göre iller risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Aşağıdaki haritayı da Bakan Koca yayınladı. Haritada mavi ve sarı olan iller hafta sonu yasağının kalktığı yerler. Turuncu ve kırmızı olan illerde ise yasak sürecek. 

Hafta sonu yasağının kalktığı iller
Mavi listede olan iller: Uşak, Bingöl, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ve Iğdır

Sarı listede olan iller : Manisa, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Bursa, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Bayburt ve Kars..

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI