Bugun...



Çocuğa tecavüzün gerçekleştiği kiliseye saldırdılar

Atina’daki bir kilisede 16 yaşındaki kız çocuğuna 5 ay boyunca bir rahip tarafından tecavüz edildiğinin ortaya çıkması üzerine, adı geçen kiliseye dün gece yarısı saldırı düzenlendi. Kırmızı ve mavi boyalar atılan kilisenin kapısı ve girişi tahrip edildi. Rahibin başka kız çocuklarınada cinsel istismarda bulunduğu duyumlarının üzerine soruşturmanın genişletildiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2022 10:40

Çocuğa tecavüzün gerçekleştiği kiliseye saldırdılar

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 2019 yılında manevi babası olarak kabul edilen evli ve üç çocuk babası 37 yaşındaki bir rahibin 16 yaşındaki bir kız çocuğuna kilisenin sığınağında 5 ay boyunca tecavüz ettiğinin ortaya çıkması ile gözaltına alınan rahip dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Atina’daki Kato Patisia Kilisesi’ne dün gece yarısı gelen kişilerin kilisenin kapısına ve girişine boyalı saldırıda bulunduğu belirtildi.

 

GENÇLERLE MÜKEMMEL İLİŞKİLERİ VARDI

Saldırının ardından açıklama yapan Kilise’nin papazı Peder Agathangelos  sanığın, davranışlarında hiçbir zaman anormallik olmadığını ve gençlerle mükemmel ilişkileri olan kusursuz bir aile babası olduğunu belirterek " Bölgenin gençlerine yardım eden ve destekleyen bir rahiptir. Konusu geçen olayla ilgili bugüne kadar hiç birşey fark etmedik. Olayın kilisenin içinde olduğunu söylüyorlar. Oysaki rahip kilisede asla çocuklarla yalnız yaşamadı. Kilisede her zaman birileri vardır. Büronun kapısı sürekli açık ve herkesin alana erişimi var" diye konuştu. Peder Agathangelos, suçlamaların çok ciddi olduğuna ve failin cezalandırılması için somut delillere dayanılarak araştırılması gerektiğine dikkat çekti.

 

 

 RAHİP İSTİSMARI VİDEOYA ALARAK TEHDİT ETMİŞ

Cinsel istismarda ulunduğu iddia edilen rahibin kız çocuğu ile ilişkiye girerek gizlice videoya çektiği ve bu videoları ailesine göstermekle tehdit ederek tekrar tekrar ilişkiye devam ettiği ortaya çıktı. Yunanistan polisinin rahibin başka çocuklarada cinsel istismarda bulunduğu yönündeki duyumlar üzerine soruşturmayı genişletti kiliseye giden çocuklar ve aileleri ile görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

 Ancak mahkemede avukatı Andreas Theodoropoulos ile birlikte savunma yapan rahip tüm suçlamaları red etti. Avukatı Andreas Theodoropoulos yaptığı açıklamada "Bu garip bir dava. Rahip, kilisede çocuklarla asla yalnız kalmadı. Ayrıca evinde yapılan aramada pornografik materyale rastlanmadı. Müvekkilim suçsuz olduğunu beyan ediyor. Rahibe şikayet eden çocuğun ailevi ve psikolojik ötesinde sorunları var " dedi.

 

 

 



 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI