Bugun...



CHP’li Öztunç uyardı: Akbelen’i aklınızdan geçirmeyin zeytin yasasını tekrar getirmeyin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Muğla’nın Milas ilçesinde termik santrallerin maden ocaklarına karşı 550 gündür zeytinliklerini ve ormanlık alanlarına koruyan Akbelen köylülerine sahip çıktı. Bölgede yaşanacak maden faciası ve zeytin katliamına dikkat çeken Öztunç “Kömür hevesleri, kör bir hırsa döndü. Bu nasıl bir ısrardır ki, İkizköy’de kömür çıkaracağız diye, Bodrumu susuz bırakacak, ülkemizi yıllık 5 milyar dolarlık turizm gelirinden mahrum bırakacaklar” çıkışında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 26-12-2022 15:05

CHP’li Öztunç uyardı: Akbelen’i aklınızdan geçirmeyin zeytin yasasını tekrar getirmeyin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Muğla’nın Milas ilçesinde termik santrallerin maden ocaklarına karşı 550 gündür zeytinliklerini ve ormanlık alanlarına koruyan Akbelen köylülerine sahip çıktı. Bölgede yaşanacak maden faciası ve zeytin katliamına dikkat çekti.

 

LOBİCİLİK FAALİYETLERİ HERKESİ BIKTIRDI

Öztunç açıklamasında zeytinlik sahada kömür çıkarılmasına izin veren kanun teklifinin, şirketin lobicilik faaliyetlerinin sonucu olduğunu belirterek “Mart ayında yönetmelikle geldi, tüm yurttaşlarımızı karşılarına aldılar, Danıştay yürütmesini durdurdu. Hiçbir şey olmamış gibi, meclise kanunla getirdiler ancak yurttaş tepkisi karşısında geri çektiler. Peki neden. Beşli çetenin ısrarları yüzünden. Gün aşırı arayarak meclise, milletvekillerini bunaltmış haldeler. Tüm meclis yaka silkiyor. Tekrar uyarıyoruz. Dönüp vatandaşa izah edemeyeceğiniz tekliflerle TBMM’yi de, bu halkın gündemini de meşgul etmeyin.” İfadelerini kullandı.

 

 

BODRUM SUSUZLUK TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Ali Öztunç açıklamasının devamında ise  “ Son teklifte, zeytinlik alanda madencilik yapanlardan her yıl işletme ruhsat bedeli kadar çevre ile uyum bedeli alınacağı, maden sahalarına faaliyet öncesindeki ağaç sayısı kadar zeytin ağacı dikilerek rehabilite edileceğini söylediler. Sayıştay her yıl diyor ki, bu sahalar rehabilite edilmiyor. Bu proje, Bodrum’un susuz kalması anlamına geliyor. Türkiye Kömür işletmelerinin 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne  hazırlattığı raporda,  Akbelen ormanında madencilik yapılırsa, Bodrum’un içme suyu kuyularını besleyen alt su havzalarının su akış yönü değişecek. Bu kömür yataklarına ilişkin maden açık işletme izni verilirse,  Bodrum ilçesi  susuz kalacak. Ülkemiz, 5 Milyar Dolarlık turizm gelirinden mahrum kalacak. Bu nasıl bir hırstır.” Dedi.

 

 

KÖMÜR ÇIKARACAĞIZ DİYEREK AKBELEN ORMANLARINI YOK EDECEKLER

Açıklamasının sonunda ise asıl amaçlarının kömürü çıkaracağım diye Akbelen ormanını yok edecek firmanın yıllık kazancı 200 milyon lira iken, halka ve devlete yıllık sağlık maliyeti 20 Milyar lira olduğunu belirten Öztunç “ Onların ticari kazancının 100 katını devletimize yükleyecekler. Onların kazancının 10 katı devletimizin kasasından sağlık faturalarına gidecek. Kamu yararı da yok. Kör hırs iyi bir şey değildir. Gözünüz kendinizden başka hiç bir şey görmüyor. Bodrum’un yıllık turizm gelir 5 Milyar dolar. Devletimizin kasasını boşaltacak, bütçemizi zarara uğratacak bu tarz rant projelerine izin vermeyeceğiz. Zeytin yasasını ısıtıp, ısıtıp önümüze geri getirmesinler. Bu işin peşini bırakmayız". Diyerek açıklamasını tamamladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI