Bugun...



CHP’li Girgin: Hayvancılığın bayramı yok, üretici perişan, bayramda sütler elde kaldı

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik köyündeki süt üreticileri sütlerin satın alınmadığını belirterek tepki gösterdi. Girgin “Ne yazık ki hayvancılığın bayramı yok, günlük satılması gereken sütler bayramda toplanmayınca sütler elde kaldı. Kapanma ile sütlerin toplanmayacağı haberini alan köylü perişan oldu” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-05-2021 11:09

CHP’li Girgin: Hayvancılığın bayramı yok, üretici perişan, bayramda sütler elde kaldı

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Bencik Köyü’nde süt üreticilerini CHP Yatağan ilçe başkanı Mehmet Kemiksiz ve yönetim kurulu üyeler ile birlikte ziyaret eden Muğla CHP Milletvekili Süleyman Girgin üreticilerin sorunlarını dinledi.

Üreticilerden Mustafa Dere ile görüşen Girgin süt üreticilerinin halinin perişan olduğunu belirterek “Bencik kırsalında sütlerin toplanmayışından dolayı mağdur olan üreticilerden Mustafa Dere’ye ziyaret ederek sıkıntılarını dinledik. Sütler elde kaldı, kırsaldaki küçük üretici perişan! Hayvancılığın bayramı yok, tatili yok. Günlük üretileni satamazsan işin zor.Tam kapanma ile birlikte semt pazarlarının kapanması, restorantların kapalı olması gibi nedenlerle küçük ölçeklerdeki üreticilerin sütleri ellerinde kaldı” diye konuştu.

 

BAYRAMDA SÜTLERİN TOPLANMAMASI ÜRETİCİYİ MAĞDUR ETTİ

 

Ailesini hayvancılıkla geçindiren üreticiler kendi ihtiyacından arda kalan ortalama 40-50 Litre dolayındaki sütleri özel sektör süt toplama merkezlerine vererek geçimini sağladıklarını belirten Girgin “Bu üreticilerin soğuk tankları da olmadığı için günlük olarak sütlerini satmak zorundalar.

Ancak kapanmadan sonra gerekli tedbirlerin alınmamasıyla birlikte bayramda da sütlerin toplanmayacağı haberini alan üreticiler çaresiz” ifadelerini kullandı.

 

 

TARIM BAKANI BUNLARI BİLMİYOR MU?

 

Girgin açıklamasının sonunda “Tarım Bakanı bunları bilmiyor mu? Küçük üreticilerin sütlerinin toplanmadığını bilmiyor mu? Biliyorsa niçin küçük üreticiyi bu zamanda destek olmuyor? Üreticiler seslerinin duyulmasını ve sütlerinin alınmasını istiyor. Devlet süt mü satar denildi SEK satıldı, devlet et mi satar denildi Et Balık Kurumu satıldı, devlet bez mi satar denildi Sümerbank satıldı. Olan üreticiye ve tüketiciye oldu,SEK, dağınık yapıdaki ve küçük ölçeklerdeki üreticilerin, aile işletmelerinin belki de en önemli sigortası niteliğindeydi. Süt üreticileri ve besiciler için belirli bir "maliyet ve pazar güvencesi" sağlanmalı ve devlet, aile işletmelerinin ellerindeki sütü almalıdır” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI