Bugun...



CHP’li Demir "Sandras’ta 33 bin ağaç kesilecek,11 ton patlayıcı kullanılacak"

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir 1. Derece Doğam Sit Alanı olan Sandras Dağı’nda maden ama ruhsatının verildiğini belirterek “SİT Alanı ruhsatlı Sandras Dağı’na maden arama ruhsatı verildi. 33 bin ağaç kesilecek ve 11 ton patlayıcı kullanılacak. Çevre ve doğanın yanı sıra Muğla turizmi büyük bir darbe alacak” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-02-2021 12:55:26 Tarih: 14-02-2021 12:42

CHP’li Demir

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde asırlık çam ağaçları ve göletleri ile ünlü 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Sandras Dağı’nda maden arama ruhsatı verilmesiyle 33 bin ağacın kesileceği ve 11 ton patlayıcının kullanılacağı ortaya çıktı.

 

33 BİN AĞAÇ KESİLECEK 11 TON PATLAYICI KULLANILACAK

 

Fethiye’nin CHP’li Başkanı Mehmet Demir, “SİT Alanı ruhsatlı Sandras Dağı’na maden arama ruhsatı verildi. 33 bin ağaç kesilecek ve 11 ton patlayıcı kullanılacak. Çevre ve doğanın yanı sıra Muğla turizmi büyük bir darbe alacak. Rantınızda boğulun gerekirse çadır kuracağız burada yatıp kalkacağız kesinlikle izin vermeyeceğiz.” diyerek çok sert tepki gösterdi.

 

 

DOĞA TURİZMİNE BÜYÜK DARBE VURACAK

 

Demir açıklamasının devamında ise “Muğla Türkiye turizm sektörünün altın yumurtlayan tavuğu gibidir. Şimdi onun karnını açmaya çalışanlar ne kadar büyük bir hata yaptığını fark ettiğinde iş işten geçmiş olacak. Turizm için onlarca yıl boyunca okullarda ‘bacasız sanayi’ denildi. Her alanda olduğu gibi bacasız sanayilerimiz de rant uğruna, düşünülmeden, pervasızca gasp ediliyor. Bunu son olarak Kapadokya’da görmüştük. Ne yazık ki Muğla’da hemen dibimizde, her zaman bildiğimiz, insanımızın bir kaçış noktası, bir dinlenme alanı olan Sandras Dağı’nda da aynı durumla karşılaştık. Tatilciler için de uğrak bir nokta olan bu alanda başlayacak çalışmalardan çıkan duman ve kullanılacak zehirli maddeler çevre ve doğanın yanı sıra Muğla turizmine darbe vuracaktır. İzin vermeyeceğiz.”

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI