Bugun...



CHP'li Aylin Nazlıaka Bodrum'da açıkladı "Kadın Bakanlığı kuracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Bodrum’da fidan dikti açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-03-2021 20:47:19 Tarih: 18-03-2021 20:41

CHP'li Aylin Nazlıaka Bodrum'da açıkladı

Nazlıaka yaptığı konuşmada “Covid-19’un aşısı olduğu gibi şiddetin de aşısı var. Şiddetin aşısı da eşitlik. Kadın Bakanlığı kuracağız. AKP kadını aile içinde eriten, eşit birey olarak görmeyen bir bakış açısına sahip. Biz de diyoruz ki, ‘hayır, herkes en temel hakkı olan yaşam hakkına sahip çıkacaktır. Herkes insanca yaşam içerisinde olacaktır” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka bugün Bodrum’a geldi. Nazlıaka'ya CHP Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan, Ege Bölgesi Kadın Kolu MYK Üyesi Nurşen Balcı, Gaziantep Kadın Kolu MYK Üyesi Merve Altınbaş, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Muğla İl Kadın Kolu Başkanı Aysun Korkut, Muğla ilçeleri kadın kolları başkanları ile CHP il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

 

 

BODRUM DIŞI SENİ İÇİ BENİ YAKAR BİR KENT

 

Bodrum’daki Çanakkale Müzesi’ni ve Bodrum Belediyesi’ni ziyaret eden Nazlıaka "Daha öncesinde Muğla ziyaretlerim kadına yönelik şiddet davalarını takip niteliğindeydi. Bu yüzden bu sefer daha olumlu bir şey için, yine kadına yönelik şiddete dikkat çeken ama aynı zamanda olumlu olan bir içerik için bir arada olmak ta çok mutluluk verici. Öncelikle şunu söyleyeyim burası dışı seni yakar içi beni yakar denilecek nitelikte bir kent. Çok güzel  bir kent, ama yönetimi çok zor bir kent. Entellektüel düzeyi yüksek insanlardan oluşuyor bu yüzden talepler yüksek, takip sistemi kuvvetli. Dolayısıyla böyle bir yerde bir yandan beklentileri karşılayıp bir yandan sonraki süreçlerde iz bırakacak değişimlerin, dönüşümlerin imzacısı olabilmek gerekir” dedi. Belediye Başkanı Ahmet Aras, Nazlıaka'ya Bodrum'da kadın üreticiler tarafından üretilen el emeği hediyelik eşyalar ile Mazı Mahallesi'ndeki kadınlar tarafından toplanan şifa kaynağı otlardan hediye verdi.

 

 

KADIN BAKANLIĞI KURACAĞIZ

 

Nazlıaka konuşmasının devamında “Covid-19’un aşısı olduğu gibi şiddetin de aşısı var. Şiddetin aşısı da eşitlik. Kadın ve erkeğin hayatın her alanında eşit olduğu bir Türkiye yarattığımızda şiddete samimi bir mücadele verebiliriz. Elbette şiddet bir günde kesilmeyecektir. Bunun için bir zihinsel dönüşüm gerekli. O zihinsel dönüşüm için öncelikle kadın-erkek eşitliğine inananlar tarafından yönetilmesi gerekiyor. ‘Ben kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum’ tarafından değil. İkinci olarak yapacağımız şey, Kadın Bakanlığı kurmak. AKP kadını aile içinde eriten, eşit birey olarak görmeyen bir bakış açısına sahip. Biz de diyoruz ki, ‘hayır, herkes en temel hakkı olan yaşam hakkına sahip çıkacaktır. Herkes insanca yaşam içerisinde olacaktır. Herkes eşit haklara sahip olacaktır. İşte o yüzden de eğitimde o konunun arttırılmasına dönük içeriklerden tutun da kadının hayatın her alanında yerini almasını sağlamaya, İstanbul Sözleşmesi’nden tutun da kamu spotlarına kadar bu konuda samimi bir mücadele vereceğiz. Mış gibi yapmayacağız. İktidar, samimi olmadığı için, kadın cinayetlerini politik görmediği için, her olumsuz vakada sanki o münferitmiş gibi yaklaştığı için çözüm üretmiyor. Kadın cinayetleri münferit değil, sistematiktir. Bugün Türkiye’de en az bir kadın katlediliyorsa bunun sorumluların aynı zamanda bu ülkeyi yönetenler, cinayetlere karşı sessiz kalanlar, bu cinayetlerin üzerine gitmeyenlerdir. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayanlardır. Dolayısıyla bir kadının hem eğitim hayatında hem de çalışma hayatında daha güçlendirilebilmesi adına her türlü politikayı üreteceğiz.”

 

 

DİKTİĞİMİZ FİDANLARLA YAŞAMINI KAYBETMİŞ KIZKARDEŞLERİMİZİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEĞİZ

 

Nazlıaka daha sonra Çırkan Mahallesi'nde Bodrum Belediyesi'ne ait yeşil alanda oluşturulan Yaşam Hak Kadın Ormanı'nda fidan dikti. Nazlıaka  "Burada her bir yaşamını kaybetmiş olan kız kardeşimizi bu ağaçlarla birlikte ölümsüzleştireceğiz." dedi.

Yaşam Hak Kadın Ormanı'ndaki etkinliğin ardından Bodrum Kadın Sığınma Evi ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde açılışı gerçekleştirilen Bodrum Kadın Danışma Merkezi'ni ziyaret eden Nazlıaka, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI