Bugun...



CHP’Lİ ARAS ”RANTA YAĞMAYA KARŞI DONKİŞOT GİBİ OLACAĞIM, SALDIRACAĞIM”

Bodrum’un Yalıkavak mahallesinde bugün düzenlenen Küdür’ e Dokunma Eylemi’ ne CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın sözleri damgasını vurdu. Aras “Ranta yağmaya karşı Donkişot gibi olacağım, yel değirmenlerine saldırır gibi rant ve yağmacılarla mücadele edeceğim gerekirse burada gece gündüz yatarım yinede ranta izin vermem” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-03-2019 15:05:12 Tarih: 17-03-2019 15:00

CHP’Lİ ARAS ”RANTA YAĞMAYA KARŞI DONKİŞOT GİBİ OLACAĞIM, SALDIRACAĞIM”

CHP’Lİ ARAS ”RANTA YAĞMAYA KARŞI DONKİŞOT GİBİ OLACAĞIM, SALDIRACAĞIM”

Bodrum’un Yalıkavak mahallesinde bugün düzenlenen Küdür’ e Dokunma Eylemi’ ne CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın sözleri damgasını vurdu. Aras “Ranta yağmaya karşı Donkişot gibi olacağım, yel değirmenlerine saldırır gibi rant ve yağmacılarla mücadele edeceğim gerekirse burada gece gündüz yatarım yinede ranta izin vermem” dedi. Aras’ın konuşması dakikalarca alkışlandı.

Yarımadanın en bakir yerlerinden ve Akdeniz foklarının barınma alanı olan Küdür Yarımadası’nda bugün Küdür’e Dokunma Eylem’i yapıldı. Katılımcılardan bazıları eylem sırasında piknik yapıp güzel havanın tadını çıkardı.

Küdür yarımadasında yapılmaya başlanan ve demir kazıklar çakılan iskelenin bulunduğu alanda Kent Konseyi ve bileşenleri tarafından düzenlenen eyleme CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, İyi Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, HDP li meclis üyeleri ve çevre örgütleri temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık   800 kişi destek verdi. Ellerinde Küdür’den Elinizi Çekin,Küdür’de Kaçak Tesis Yaptırmayacağız, Sitlerimiz Atalarımızdan Mirastır,  Küdür’de Turizm Tahsisleri İstemiyoruz yazılı dövizlerle gelen eylemciler kaçak iskelede inceleme yaptı, fotoğraf çekti.

TURİZM’İN SİHİRLİ SÖZCÜĞÜNE SIĞINANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Kent Konseyi adına açıklama yapan Çiğdem Erko 4 milyon 159 bin metrekarelik bir alan olan Küdür’ün  tamamının hazine arsası ve mera olarak tescilli olduğunu ayrıca içerisinde arkeolojik ve doğal sit alanları bulunduğunu belirterek “Küdür’ü ranta yağmaya açmaya çalışıyorlar, buraya yapılan kaçak iskele içinde savcılığa suç duyurusunda bulunduk, belediye mühürledi. Ancak mühürü söküp inşaata devam ettiler. 172 bin  yerleşik nüfusun bulunduğu ilçemizde 174 bin konut bulunmaktadır. Yeter artık diyoruz. Çök özel bir bölge olan Küdür’ün üzerine Turizm sihirli sözcüğüne sığınarak yapılaşma ve ve bundan doğan rant peşinde koşanlara izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP ‘Lİ ADAY DONKİŞOT GİBİ MÜCADELE EDERİM

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında Bodrum CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras ise doğal ve arkeolojik alanlarında ranta yönelik hukuksuz yapılaşmaya asla izin vermeyeceğini belirterek “Bu mücadelede en önde ben olurum, siz yeter ki arkamda olun bizi takip edin yeter. Ranta yağmaya karşı Donkişot gibi olacağım, yel değirmenlerine saldırır gibi rant ve yağmacılarla mücadele edeceğim gerekirse burada gece gündüz yatarım yinede  ranta izin vermem, hiçbir tehdit ve korkuda beni yıldıramaz, halktan sizden aldığım güçle bu sorunların tamamını aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Aras’ın sözleri eylemciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Eylemin bitmesinin ardından bazı dernek ve oda yöneticileri kaçak olduğu iddia edilen iskelede inceleme yaptı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI