Bugun...



CHP Genelbaşkanı Kılıçdaroğlu Marmaris’te yangın bölgesini ziyaret etti

Marmaris ilçesinde 4 gün önce başlayan ve yaklaşık 8 bin hektarlık alana yayılan yangını söndürme çalışmaları 3. günde de devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marmaris’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 31-07-2021 19:45

CHP Genelbaşkanı Kılıçdaroğlu Marmaris’te yangın bölgesini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perşembe gününden beri yangın felaketiyle karşı karşıya kalan Marmaris’i ziyaret etti. İlk olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’ne gelen Kılıçdaroğlu’nu Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün karşıladı. Koordinasyon merkezinde belediye başkanları Oktay ve Gürün Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yangınla ilgili bir brifing verdi. Kılıçdaroğlu daha sonra Marmaris Belediyesi tarafından kurulan lojistik merkezini ziyaret etti. Yangın müdahale ekipleri için belediye çalışanları tarafından yapılan hazırlığa destek sundu.

 

ÇAM BALI DARBE ALDI

 

Perşembe günü öğle saatlerinde başlayan yangının ilçenin birçok noktasına sıçradığını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Şu an yangının nereye gideceğini öngöremiyoruz. Yangın geniş bir alanda etkisini sürdürüyor. Şu ana kadar iki günde toplam 8 bin hektar alan yandı. Hava dünkü gibi olumsuz seyrederse sabah çok acı bir tablo ile karşılaşırız. Marmaris'te özellikle havadan müdahale çok yetersiz kaldı. Bu da yangının bu kadar büyümesinde birinci etmen oldu” dedi.

Marmaris’in çam balının dünyaca ünlü olduğunu ve coğrafi işaret aldığını hatırlatan Oktay, “Yanan bu alanların neredeyse tamamı çam balı üretim yerleri. Dolayısıyla Marmaris'in çam balı çok büyük bir darbe aldı” ifadesini kullandı. Oktay, “Yangın çıktığından beri ben ve ekibim bir saat dahi uyumadan yangını söndürmek için canla başla çalışıyoruz. Genel Başkanımızın ziyareti hepimizin motivasyonunu arttırdı. Umudumuzu yitirme lüksüne sahip değiliz. Tüm motivasyonumuzla daha da şevk içinde çalışmaya devam edeceğiz”

 

NE İLE KARŞILAŞACAĞIZ BİLMİYORUZ

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de Marmaris'teki söndürme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Marmaris'te sadece 5 helikopter gördüklerini, uçağın ise yangına müdahalesini tespit edemediklerini kaydeden Gürün, "Sabah ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Şu an hiçbir söndürme çalışması yapılmıyor. Sadece meskun mahallere yaklaşıldığında itfaiye ekiplerimiz önlem alıyor” dedi.

 

BAŞKANLARIMIZ ÇÖZÜM BULUYOR

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Son yıllarda karşılaştığımız en büyük orman yangınlarıyla karşı karşıyayız. Hepimizin ciğeri yanıyor. Hepimiz merakla bu iş ne zaman bitecek? Nasıl sonlanacak? İktidar gerekli önlemleri ivedilikle alıyor mu, almıyor mu diye kafamızda birçok soru var. Geçmiş olsun dileklerimi ileterek sözlerime başlamak isterim. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Marmaris Belediye başkanımızla tam bir dayanışma içerisinde sorunu aşmak için ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Nerede bir sorunla karşılaşırsa Belediye Başkanımız, büyük bir iş birliği içinde, büyük bir dayanışma içinde belediye başkanlarımız bir araya geliyorlar ve sorunun çözümüne katkıda bulunuyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi, “Bu konuda, CHP’nin Genel Başkanı olarak benim bir talimat vermem söz konusu değil. Çünkü bizim Belediye Başkanlarımız, liyakatlidir, bilgilidir, birikimlidir. Sorunu görür ve soruna kilitlenir, nasıl çözüleceği konusunda çaba harcar. Ben sadece yangın çıktığı saatten bu yana Belediye Başkanlarımızı arıyorum, durum hakkında bilgi istiyorum. Bu şunu gösteriyor gerçekten de var olan sistem, siyasal iktidar, merkezden olayı yönetmesini mümkün kılmıyor. Çünkü talimat bekliyor. Bir kişiden talimat gelecek ki sorunlar çözülecek. Eğer bir ülkenin yönetimini bir kişinin talimatına bağlarsanız bu sorun çözülmez. Liyakatli insanlar, bilgili insanlar, soruna odaklanan insanların ve sorunları çözecek insanların kamuoyu yönetiminde görev alması lazım. Belediye başkanlarımızın felsefesi bu. Bu felsefeyle hareket ediyorlar. Bu felsefeyle sorunlara kilitlenmeye çalışıyorlar.”




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI