Bugun...



CHP Genel Başkan yardımcısı Öztunç "Yanan ormanlık alanlar için el ovuşturanlar var"

Muğla’nın Bodrum ilçesine yangın bölgelerini incelemek için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’u düzenlediği basın açıklamasından orman yangınlarından, memurların maaş zammını kabul eden sendika başkanına ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in TBMM’nde yemin etmeden göreve başlamasına kadar son günlerin gündeminde olan konulara değindi, AK Parti hükümetine yüklendi.

facebook-paylas
Tarih: 26-08-2021 18:29

CHP Genel Başkan yardımcısı Öztunç

Öztunç “Bu şunu gösteriyor. Ak partinin ne kadar liyakatlı olduğunu Ak parti’nin ne kadar bu işleri bilmediğini ve devleti yönetemediğinin bir göstergesidir” diye konuştu.Muğla’nın Bodrum ilçesine yangın bölgelerini incelemek için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’u Bodrum’da ilçe başkanı Halil Karahan, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile partililer karşıladı.

CHP İlçe Binası’nda basın mensuplarına yönelik açıklama yapan Öztunç "Muğla ve  Antalya’daki orman yangınlarında belediyelerin ve vatandaşların gösterebildiği duyarlılığı Orman Bakanlığı ve hükümetin gösteremediğini belirterek “keşke onlarda bu duyarlılığı gösterseydi, bu kadar ormanımız yanmamı olurdu. Birde Cumhurbaşkanı hangi akla hizmetse bir açıklama yapıp CHP’li belediyeler yangında neredeydi diye bir açıklama yaptı. Gözü var görmez kulağı var duymaz. Sayın Erdoğan cumhuriyet Halk partili belediyelere teşekkür etmek lazım onların sayesinde bu yangınlar söndürüldü. CHP’li belediyeler, personel itfaiye ekipleri yangınlar sönsün diye gece gündüz demeden çalıştı” dedi.

 

 

ERDOĞAN İÇİN VARSA YOKSA AK PARTİ, BUNLAR NE MİLLİ  NE YERLİ

 

 Öztunç açıklamasının devamında “Bundan bile siyaset üretmek istiyorlar. Buradan bile siyaset çıkartmak istiyorlar. Çünkü ülkenin cumhurbaşkanı gibi davranmıyor, Ak Parti’nin genel başkanı gibi davranıyor. Tayyip Erdoğan için varsa yoksa Ak Parti. Ülke falan umurunda değil. Bakmayın siz öyle milliyiz, yerliyiz dediğine. Ne milli ne yerli. Millilikle, yerlilikle bunların ilgisi yok, sözde bunlar öyleler, sözde milliler, sözde yerliler. Aksi taktirde bir yangın, yangın faciası var. Siyaset yapma zamanı mıydı? Sayın Erdoğan geldi Marmaris’te milletin kafasına çay attı. Mitinge gelir gibi geldi, konvoylarla geldi. Rahmetli olmuş bir çocuğumuz var Marmaris’te yangın sırasında. Babasını ayağına çağırdı. Bizim adetlerimizde, geleneklerimiz, göreneklerimizde, dini inancımızda taziyeye gidilir, taziye sahibi ayağına çağrılmaz. Ama Sayın Erdoğan ayağına çağırdı. O kadar kibirli ki taziyeye gitmekten yüksünüyor, taziye sahibini ayağına çağırıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek yangın gerekse ardından sel facialarında elimizden geldiği kadar çaba gösterdik. Belediyelerimiz de genel merkezimizde, hem milletvekillerimizle hem parti yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla yangın bölgesinde olduk. Yeri geldi belediye başkanlarımız itfaiye eri gibi çalıştı hem de sel bölgesinde oldu. Sayın Erdoğanın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’na öncelikle, Bodrum Belediye Başkanı’na, Marmaris Belediye Başkanı’na, Milas Belediye Başkanı’na, Menteşe Belediye Başkanı’na, Fethiye Belediye Başkanı’na teşekkür etmesi lazım. İkinci sırada büyükşehir belediye başkanına teşekkür etmesi lazım. Biz ediyoruz. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’de değil, mesela Manisa Belediye Başkanı’na da teşekkür ediyorum. Araçlarını gönderdi, büyük çaba gösterdi Manisa Belediyesi. Sahada gördük biz bunu. Ama Sayın Erdoğan ve milletvekilleri sahada olmadığı için bunları görmediler. Ak Partinin Muğla milletvekilleri yangınlar sırasında sahada değildi arkadaşlar. Değillerdi. Ama Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri sahadaydı. Feryat ediyorlardı, yardım çığlıkları atıyorlardı. Ellerinden geldiği kadar koordinasyon sağlamaya çalışıyorlardı. Sayın Erdoğan teşekkür edeceğine çıkıyor Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yangında yok selde yok. Doğru bilgi vermiyor” DEDİ.

 

BİR ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI DOĞRU KONUŞUR

 

Öztunç  “Bir ülkenin Cumhurbaşkanı doğru konuşur. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı kendi yurttaşlarını yanıltmaz. Kendi yurttaşlarına doğru bilgi verir. Ama Sayın Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti milletine, yurttaşlarına doğru bilgi vermiyor. Bunu ifade etmek zorundayız. Biz bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gece yarısı Sayın Genel Başkanımız Muğla’da olacak. Yarın sabah itibariyle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 11 büyükşehir belediye başkanımız, Özlem Çerçioğlu, Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer, Adana, Mersin, Hatay, tüm belediye başkanlarımızla, Ankara hepsiyle beraber yarın sabahtan itibaren Bodrum’dan başlayarak, koordinasyon merkezinden, Yukarı Mazı, Türkevleri, Santral bölgesi, Ören bu bölgede incelemelerde bulunacağız. Yanan yerlerde bulunacağız. Yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileteceğiz. Ardından Muğla merkeze gideceğiz. Muğla merkezde büyükşehir belediye başkanlarımız, Muğla’daki il ve ilçe başkanlarımız, Muğla Milletvekillerimiz, partimizdeki yöneticilerle birlikte durum değerlendirmesi yapacağız ve yaraların sarılması için bize düşen görev ne? Eksik ne kaldı? Bunları belirleyeceğiz. Yurttaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını gidermek üzere yarın bu toplantımızı yapacağız. Hükümet yurttaşların sıkıntısını gidermeye çalışmıyor. Başta Antalya olmak üzere Muğla dahil olmak üzere TOKİ üzerinden ticarete başlamışlar. Vatandaşlara gidip, evi yanan vatandaşlara boş senet imzalattırmaya çalışıyor hükümet. Antalya’da bunun çok örneği var. Buna imza atın diyorlar, evinizi yapacağız. 30 bin lira size verelim, 50 bin lira verelim. Adamın iş yeri yanmış, milyonlarca lira zararı var, sana bir 50 bin lira verelim 100 bin lira verelim, imzala şurayı diyorlar. Bunun peşine düşmüşler. Amaçları üzüm yemek değil. Ama biz tersini yapacağız. Kimin neyi yok olduysa, 20 bin zeytin fidanı mı yandı, 20 bin zeytin fidanını biz dikeceğiz oraya. Vatandaşın evi mi yandı, gerekirse o evi biz yapacağız. Buzdolabı mı bozuldu, çamaşır makinesi mi yandı, biz alacağız, vereceğiz ve yapıyoruz da bunu. Belediyelerimiz şu anda yapıyorlar. Eksik kalan neyse mutlaka tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

ORMAN YANGINLARI İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEĞİZ

 

Öztunç açıklamasının devamında ise “Cumartesi günü de Muğla merkezde Orman Çalıştayı yapacağız. Yangınlar neden çıktı? Orman ekolojisi nedir? Nasıl ormancılık yapmamız gerekiyor? Ormanlarımız sadece yanarak yok olmuyor. Aynı zamanda ormansızlaştırma da gerçekleştiriliyor. Seyrekleştirme adı altında ormanlarımız kesiliyor. Akbelen’de olduğu gibi madenlere teslim edilmeye çalışılıyor. Beşli çeteye, mütahitlere verilmek isteniyor. Yangın sonrası nasıl ayağa kalkabiliriz? Yeniden ormanlaşma nasıl olmalıdır? Yangın sırasında nasıl müdahale edilmesi gerekiyor? Kim müdahale etmeli? Türk Hava Kurumu ne işe yarar? Türk Hava Kurumu uçakları nerede? Bunların hepsini değerlendirecek iki oturumluk orman çalıştayını cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimizde bilim insanlarıyla tartışacağız. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Boğaziçi, İstanbul, ODTÜ, Ankara pek çok üniversiteden yaklaşık 20 profesör, alanında uzman profesör hocamızla bu konuyu tartışacağız. Aynı zamanda ORKOP olacak, aynı zamanda Ormancılar Derneği olacak, aynı zamanda Türk Hava Kurumundan emekli isimler olacak, pilotlar olacak. Tarım-İş Sendikası olacak. Pek çok bilim insanı, sivil toplum örgütüyle biz iki oturumluk bir çalıştay yapacağız ve bu çalıştayın bildirgesini de önümüzdeki süreçte açıklayacağız. 2. Orman Çalıştayı yangınları olacak. 1. Sini Muğla’da daha önce gerçekleştirmiştik. Büyükşehir Belediyemiz yapmıştı. Bu defa ikincisini yapacağız ve amacımız üzüm yemek olmadan nasıl koruruz, nasıl korumalıyız, bundan sonra ne yapmak gerekir bunları konuşacağız. Bu konuda son olarak şunu söylemek istiyoruz. Birileri başladılar ellerini ovuşturmaya. Yanan yerlere otel yapabilir miyiz? Villa koyabilir miyiz? Rezidans yapabilir miyiz? Diye. Birileri ellerini ovuşturmaya başladı. Akıllarını başlarına alsınlar. Bu yanan ormanlık alanlara otel de yaptırmayız rezidansta yaptırmayız. Yapmaya kalkana da dünyayı dar ederiz. Haberleri olsun. Yeter artık bu vatanı soymaktan vazgeçin artık. Bu rant derdinden vazgeçin artık. Ak Parti hükümeti buraları peşkeş çekmek hayali sakın kurmasın. Birileri buralara otel yapma hayali sakın ama sakın kurmasın. Biz bu konuda asla izin vermeyiz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Zaten bunların siyasi ömrü de yetmez. En geç 2023’te yapılacak seçimde gidiyorlar. Millet artık Ak Parti’den bıktı. Tayyip Erdoğan’dan usandı. Tüm anketler bunu gösteriyor. Böyle oldukça hırçınlaşıyorlar, saldırganlaşıyorlar. Hiç umurumuzda değil. Bu millet artık sandıkta Tayyip Erdoğan’a ve partisine gerekeni yapacak. Bakın daha iki gün önce memur sendikaları ile hükümet arasında görüşmeler vardı. Memurların istediği zaman oranını vermediler. Memurlar zam oranı istedi, onu vermediler” ifadelerini kullandı.

 

SENDİKA BAŞKANI 33 BİN TL. MAAŞ ALIYOR HAYAT ONA GÜZEL

 

Memurlar ile ilgili zam anlaşmasını kabul eden sendika başkanı içinde açıklama yapan Öztunç “Bir bakıyorsunuzki sendika başkanının maaşı 33 bin TL. memur eziliyor, memur zam almak için çırpınıyor, sendika başkanı yüzde 5-6’ya razı oluyor. Sendika başkanının aldığı zam ise neredeyse as gari ücret kadar. Böyle sendika başkanımı olur. Sen önce memurunu düşünürsün sonra kendine bakarsın.32-33 bin TL. maaş alınca keyfi yerinde. Hayat ona güzel, bir eli yağda bir eli balda beyefendinin. Umurunda mı memur ezilmiş memur evine kıyma alamamış.Memur evine ekmek götürümemiş, çocuğunu okulda okutamamış, memur tatile gidememiş umurunda mı sendika başkanının. 33 bin TL. maaş alıyor, makam arabasına biniyor, sendika başkanı forsunu kullanıyor, keyfi yerinde dünya ona güzel, zannediyor. Ama bizim memurumuz bu sendika başkanına hak ettiği cevabı verecektir. Buna inanıyoruz” dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANININ KARARLARI GEÇERLİ DEĞİLDİR, KADÜKTÜR

 

Öztunç Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer’in görev yetkililerinin yemin etmediği için geçerli olmadığını belirterek “Anayasa çok açık ve net, mecliste yemin etmeden bakanlığı başlamaz.Beyefendi Tayyip Erdoğan tarafından milli Eğitim Bakanı olarak atandı, ancak hala TBMM ‘nde yemin etmedi. Verdiği tüm kararlar geçersizdir. İmzaladığı kararlarda atamalarda geçersizdir. Çünkü bakanlığının başlaması için yemin etmesi gerekirdi. Bu Anayasal bir şart. Hala yemin etmemiş ama bakanlık koltuğunda oturuyor. Bu şunu gösteriyor. Ak partinin ne kadar liyakatlı olduğunu Ak parti’nin ne kadar bu işleri bilmediğini ve devleti yönetemediğinin bir göstergesidir. Sen bakan atıyorsun yemin etmiyor and içmiyor ama her şeyi düzenliyor. Bu nedenle şu ana kadar verdiği tüm kararlar kadüktür geçersizdir. Uyarıyoruz devleti böyle ciddiyetsizlikle yönetemezsiniz. Devlet yönetimi ciddiyet gerektirir, siz ciddiyetsiz bir devlet yönetimine sahipsiniz. Devleti babanızın malı görüyorsunuz” diye konuştu.

Öztunç konuşmasının sonunda ise yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bodrum ve Milas bölgeleri ile Marmaris’ta yanan ormanlık alanlarda köylülerle bir araya geleceğini söyledi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI