Bugun...



Çevrecilerin avukatı Remzi Kazmaz : Suyun üzerinde kirli oyunlar oynanıyor, HES projeleri iptal edilmelidir

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve çevrecilerin avukatı olarak bilinen CHP Milletvekili aday adayı Remzi Kazmaz Dünya Su Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Kazmaz, günümüzde suyun üzerinde kirli oyunlar oynandığını belirterek “Alınıp satılıyor kiraya veriliyor Sözleşmelerle 99 yıllığına özel şirketlere devrediliyor. HES projeleri iptal edilmelidir. Asıl tehlike dünya su savaşlarıdır” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-03-2023 11:53

Çevrecilerin avukatı Remzi Kazmaz : Suyun üzerinde kirli oyunlar oynanıyor, HES projeleri iptal edilmelidir

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve CHP Milletvekili aday adayı olan Avukat Remzi Kazmaz, Uluslararası Su kartellerinin Dünya Bankası fonlarıyla yeryüzündeki Suyu ticari olarak tek elde toplama gayretleri son yıllarda hızlandığını belirterek yaptığı açıklamada “Ülkemizdede HES adı altında milli şirketler eliyle toplanan dereler ve göller önümüzdeki yıllarda yabancı sermaye ile el değiştirse şaşmamak gerekir” diye konuştu.

 

ASIL TEHLİKE DÜNYA SU SAVAŞLARIDIR,HES PROJELERİ İPTAL EDİLMELİ

Karadeniz ve Ege ‘de köylülerin ve çevreci STK’ların gönüllü avukatını yapan Kazmaz “Çok değil önümüzdeki 25 yıl içinde Dünyada Suyu elinde toplayanlarla suyu gasp edilen susuz ülkeler arasında savaş  başlayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Suya ve su kaynaklarına sahip çıkmak onu faydalı ekonomik ve bilimsel kullanmadan geçer. Su israfı yerme tasarruf yöntemlerine başvurulmalı evde ve okulda çocuklar bu konuda eğitilmeli. Başta HES Projeleri olmak üzere özellikle Uluslararası SU anlaşmaları iptal edilmeli. Büyüyen iklim krizi kuraklık ve çölleşme Dünyada Su Savaşlarının çok yakında başlayacağının sinyallerini veriyor. Su sadece insanoğlu için değil Doğada ortak olarak yaşadığız tüm canlılar için yaşamın kaynağıdır. Özellikle Dereler göller üzerinde yenilenebilir enerji adına kurulan HES projelerinin iptal edilerek suyun ticarileştirilmesi, bir META gibi alınıp satılması değil suyu insanlık adına doğanın yararına kullanılması için devletin hüküm ve tasarrufu altında olması gerekir” dedi.

 

 

ANAYASA MAHKEMESİ İLE YAŞAM ALANLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALI

Kaçmaz açıklamasının sonunda işte bu nedenle yaklaşık 50 yıldır verdiği çevre mücadelesini TBMM’ne taşımak istediğini bu nedenle aday adayı olduğunu belirterek “Anayasa ve yasalar çerçevesinde doğanın lehine yapacağımız yasal düzenlemelerle evimizi yaşam alanlarımızı güvenceye alacağız. Daha sonra tüm dünya ülkeleriyle Uluslararası sözleşmelere uygulama alanı açarak öncelikle sera gazı salınımını en aza indirmek için mücadele etmeliyiz” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI