Bugun...


Orman müdürü Yaprak: Yanan alanlar temizlenmeye başladı, hemen ağaçlandırılacak.
Tarih: 13-09-2021 15:37:59 Güncelleme: 13-09-2021 15:37:59 + -


Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, bölgede yaşanan büyük yangınlar sürecini ve şu an itibariyle yürütülen çalışmalar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yaprak 15 günde 75 yangına müdahale edildiğini belirterek “Muğla bölgesindeki yangınların büyümesinin ardından adeta afet haline dönüştü bu sürecin hemen ardından yapılan saha temizliği çalışmalarının ardından yanan yerler ağaçlandırılacak” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-09-2021 15:37

Orman  müdürü Yaprak: Yanan alanlar temizlenmeye başladı, hemen ağaçlandırılacak.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak bugün Ula ilçesindeki Yangın Yönetim Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Yasin Yaprak, 29 Temmuz’da Marmaris yangınıyla başlayan ve 12 Ağustos’ta Köyceğiz yangınının kontrol altına alınmasıyla sona eren 15 günlük süreçte 75 yangın meydana geldiğini belirterek “Tüm yangınların kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları yapıldığını ve şu an itibariyle tüm yangın bölgelerinde kesim işlerinin başladığını belirtti.

 

YANAN ALANLARDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

 

 Yaprak” Kesim işleri ve saha temizliğinin ardından yanan alanlarda ağaçlandırma çalışmaları başlayacak,Bu süreçte yaklaşık 52 bin hektarlık tarım ve orman alanı zarar gördü. Bazı günelred ise aynı anda sekiz büyük yangınla mücadele etmek zorunda kaldık. Özellikle Marmaris yangınında ilk önceliğimiz can ve mal kaybının yaşanmamasıydı. Bu nedenle ilk andan itibaren hem kara hem hava araçlarının buna göre yönlendirdik. Bu yangında söndürme ekiplerine yardım eden Şahin Akdemir adlı vatandaşın hayatını kaybetmiş olmasından büyük üzüntü duyuyoruz” dedi.

 

 

YANGINLAR AFETE DÖNÜŞTÜ

 

Muğla bölgesindeki yangınların büyümesinin ardından adeta afet haline dönüştüğünü belirten Yaprak “Bu süreçte vatandaşlar, diğer kamu kurum ve kuruluşlar, özel sektör tek vücut haline geldi ve yangınla mücadele etti. Yangınlar sürecinde emeği geçen ve desteği olan herkese tüm kamu kurum ve kuruluşlara, özel sektöre, vatandaşlara teşekkür ediyorum. Yanan alanların kesilip sahaların temizlenmesinin ardından hemen ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız” dedi.




Editör: Yaşar Anter



musa sar / 13-09-2021 17:53:00

çabuk olun..dün geçtim daha..yangından sonra gelinmemiş MİLAS_ÖREN YOL kenarları....öyle duruyor..üzüldük..kurumuş devrik ağaçlar ve otlar ve çukurlar..lütfen..



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI