Bugun...



Cennetkoy’da Cengiz Holding'e devam kararı çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı turizm cenneti Gölköy’deki Cennetkoy’da iş insanı Mehmet Cengiz tarafından 180 dönümlük arazide rezidans ve otel inşaatına başlayan ancak Bodrum Belediyesi’nin verdiği inşaat ruhsatını iptal ederek inşaatı mühürlemesi nedeni ile mahkemeye başvuran Cengiz Holding A.Ş. nin lehine karar çıktı. Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi Bodrum Belediyesi’nin inşat ruhsatını iptal etmesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-03-2023 11:23:26 Tarih: 14-03-2023 11:14

Cennetkoy’da Cengiz Holding'e devam kararı çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Gölköy Mahallesi Cennetkoyu Gökburun Mevkii’nde 180 dönümlük turizm ve rezidans inşaatına Aralık 2022 tarihinde Bodrum Belediyesi’nden aldığı inşaat ruhsatı ile hafriyat çalışmalarına başlayan Cengiz Holding A.Ş., Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras’ın verilen ruhsatı 8 Ocak 2023 tarihinde iptal etmesi ile Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edildi.

 

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

İş insanı Mehmet Cengiz’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Cengiz Holding A.Ş.’nin ruhsatın iptal edilmesine yönelik yaptığı itiraz Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilerek yürütmeyi durdurma kararı verildi.

 

 

KARAR ÇEVRECİLERİN TEPKİSİNE NEDEN OLDU

Bodrum Belediyesi hukukçularının karara itiraz edeceği öğrenilirken, çevrecilerde sert tepki gösterdi. Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun aldığı bütün kararları çiğneyen şirketlere, yargıyı farklı yönlerden dolanıp rant amaçlı doğayı tarihi kültürü ele geçirmeye çalışanlara yönelik mücadelemiz devam edecek,  doğayı peşkeşe açan her kurumun karşısında olacağız,. Bodrum’un doğasını koylarını tahrip etmeye çalışanların peşini bırakmayacağız.. Bodrum’u Türkiye’yi ve memleketimizi savunmaya devam edeceğiz” dedi. MUÇEP Bodrum Eş Sözcüsü mir Bahattin Demir ise “Bodrum Belediyesi’iin iptal ettiği ruhsata yürütmeyi durdurma kararı verdiğini öğrendik. Belediye ve MUÇEP olarak bu kararında iptali ve geri alınması için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz. Bodrumlular Cennetkoy’un cehenneme dönmemesi için tam üç yıldır yoğun mücadele veriyor, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

 

100 VİLLA, 101 APART, 83 SUİT

Özelleştirme İdaresi'nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide inşaata başlayacak olan Cengiz İnşaat, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci için proje tanıtım dosyası sundu.

Buna göre 409 bin metrekare büyüklüğündeki iki parsel üzerinde toplam 100 villa inşa edecek. Bulgari’nin işleteceği otel ise 101 apart ve 83 suit olmak üzere 184 odadan oluşacak.

59 bin 562 metrekare inşaat alanına sahip Cengiz İnşaat Bodrum projesinin maliyetinin 568 milyon lira olması bekleniyor.

Bir bölümü 2. Derece doğal sit ve 3. Derece arkeolojik sit alan olan arazide geliştirilen projede 1200 kişilik 7 lokanta, 300 kişilik toplantı salonu ve yüzme havuzları bulunacak.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI