Bugun...



Çanakkale Zaferi ruhu Bodrum’da yaşandı. Zafer'in 106. gurur yılı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yılı ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında Bodrum Belediye Meydanı’nda canlı mankenlerin düzenlediği “Çanakkale Zaferi” etkinliği görsel şölene dönüştü. Üç canlı manken müzik eşliğinde Çanakkale’de verilen mücadeleyi tiyatral hareketlerle ortaya koydu, izleyenler hayran kaldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-03-2021 13:31:26 Tarih: 18-03-2021 13:23

Çanakkale Zaferi ruhu Bodrum’da yaşandı. Zafer'in 106. gurur yılı

Kahraman Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı "Çanakkale Geçilmez" denilerek yazdığı Çanakkale Destanı’nın 106'ncı yılı.

 

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yılı ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü bugün Bodrum’da  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bodrum Belediye Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli önünde düzenlenen törene  Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Per. Alb.  Güngör Gündoğan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Çelik, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri, şehit aileleri, STK temsilcileri, siyasi partiler, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Askerler tarafından tören atışı, Atatürk Heykeli’ne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğrencisi Ceren İldeç’in konuşma yaptı, öğrenci arkadaşları şiirler okudu.

 

 

CANLI HEYKELLERİN ÇANAKKALE ZAFERİ GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Törenin ardından Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulan 4 çadırda Çanakkale Müzesi’nden getirilen ve tarihi  objeler 20 camekanda sergilendi. İzmir’den gelen üç tiyatro sanatçısının canlı heykel kılığına girerek Seyit Onbaşı, Türk askeri ve savaşa cephane taşıyan Türk kadının müzik eşliğinde canlandırması vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

 

 

BAYRAĞINI ALAN MEYDANA KOŞTU

 

Çanakkale Zaferi Kutlaması için Türk Bayrağı’nı alan Bodrumlular Belediye Meydanı’na koştu. CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber’in katıldığı ortak basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını okuyan Halil Karahan “7’den 70’e düşmana karşı verilen mücadeleyle Çanakkale, ülkenin bir bütün olduğunun somut bir örneğidir. Kimse öteki olmadan, et ve tırnak olarak, tek yumruk olarak, varını yoğunu birleştirip yedi düvele meydan okumuş ve bağımsızlığından, hürriyetinden vazgeçmemiştir. Bugün de Çanakkale ruhunun bilinci ile insanlarımızı ayırt etmeksizin birlik içinde olarak, kimseyi ötekileştirmeden bir demokrasi mücadelesi vermekteyiz. Millet İttifakı olarak Çanakkale’den aldığımız bu ruhu şimdi ve gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI