Bugun...



Çamlık Köy'deki zipline tesisleri sezonun ilk turistlerini ağırladı

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen sezonun ilk yerli ve yabancı turistleri Çamlık köyünde zeytin ve çam ağaçlarının arasına kurulan ve ilk kez bu yıl hizmete giren Zipline tesislerinde tatilin keyfini çıkardı.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-04-2021 21:21:56 Tarih: 25-04-2021 20:48

Çamlık Köy'deki zipline tesisleri sezonun ilk turistlerini ağırladı

Pandemi ile birlikte alternatif turizm modellerini hayata geçirdiklerini belirten TÜRSAB Altenatif Turizm Komite Başkanı Mustafa Demir “Turizm yeni bir şekil değiştiriyor. Pandemiden sonra insanlar tatil için doğayı tercih ediyor. Bu nedenle Bodrum’da ilkz kez hayata geçirdiğimiz Zipline projesine ilgi büyük oldu. Hem bireysel olarak yapılan hemde doğa içinde baş başa yaşanılan bir heyecan” dedi. Muğla’nın Bodrum ilçesine 12 km. uzaklıktaki Çamlık Köyü’nde ki Tomato Turistik Tesisleri’nde Difference Tours tarafından yaklaşık 300 bin dolar harcanarak hayata geçirilen Zipline projesi ilk yerli ve yabancı turistlerini ağırladı.

 

 10 METRE YÜKSEKTE 200 METRE UÇUYORLAR

 

Bodrum ve bölgesinde çam ve zeytin ağaçları arasında ilk kez kurulan zipline projesine sezonun ilk yerli ve yabancı turistleri büyük ilgi gösterdi. Turistler yerden 10-12 metre yükseklikte ve 200 metre mesafede havada asılı olarak bir yerden diğer bir yere kablolu ve raylı sistem üzerinden giderken doğa ile baş başa kaldıklarını belirtiyorlar. Evli ve iki çocuk annesi Havva Göçmen (34) “Ailem ile birlikte bir ay için tatile geldiğimiz Bodrum’da zipline yapıldığını öğrenince hiç tereddüt etmeden geldim. Eşim ve çocuklarımla birlikte doğanın içinde havada asılı olarak kaymanın tadını çıkardım. Tam pandemi dönemine göre bir spor. Hem bireysel yapılıyor, kalabalık yok, hemde oksijeni bol bir havada doğanın içerisinde havada süzülmenin keyfini yaşıyorsunuz” dedi.

 

 

PANDEMİ İLE BİRLİKTE  DOĞA SPORLARI TURİZMİ ÖN PLANA ÇIKTI

 

TÜRSAB Alternatif Turizm Komitesi Başkanı Mustafa Demir ise yaptığı açıklamada pandemi ile birlikte artık kitle turizminin sona erdiğini insanların doğa ile iç içe sporları tercih ettiğini belirterek “Bu sistemi ilk kez Bodrum’da hayata geçirdik. Turizmde farkındalık yaratmak için son yıllarda Antalya, Alanya  bölgesinde yaygın olan bu spor hem tehlikesiz hemde heyecan verici olması nedeniyle çekiciliğini koruyor. Bodrum’da ilkleri yaratmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Turizm yeni bir şekil değiştiriyor. Pandemiden sonra insanlar tatil için doğayı tercih ediyor. Bu nedenle Bodrum’da ilk kez hayata geçirdiğimiz Zipline projesine ilgi büyük oldu. Tesisi yeni açtığımız halde yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Zipline hem bireysel olarak yapılan hem de doğa içinde baş başa yaşanılan bir heyecan” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI