Bugun...



Cami tartışmasını siyasallaştırarak ilçenin sorunlarının üstünü örtmeye çalışıyorlar

Ak Parti eski ilçe başkanı turizmci ve Yüksek Gemi Mühendisi Macit Gündoğdu Ortakent Mahallesi Kargı Caddesi’nde hafriyat çalışmalarına başlanan İslam Kültür ve Medeniyeti Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi ile ilgili olarak “İnşaatına başlanan yerdeki cami faaliyeti tam 16 yıldır gündemde. O bölgede yaşayan çoğunluğu emekli vatandaşlarımızın yoğun isteği ile gündeme gelmişti, tartışmalar siyaset alanına çekilerek Bodrum’un sorunları unutturulmaya çalışılıyor” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:06:11 Tarih: 24-12-2020 12:48

Cami tartışmasını siyasallaştırarak ilçenin sorunlarının üstünü örtmeye çalışıyorlar

ANTERHABER- ÖZEL: Bodrumlu turizmci ve Yüksek Gemi Mühendisi Macit Gündoğdu 2004-2009 ve 2018 yıllarında AK Parti ilçe başkanlığı yapmıştı. Gündoğdu son üç haftadır Ortakent Mahallesi Kargı Caddesi’nde yapımını başlanan ve gündeme gelen İslam Kültür ve Medeniyeti Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi ile ilgili olarak anterhaber.com’a açıklama yaptı.

 

O BÖLGEDE 16 YILDIR VATANDAŞLARIN CAMİ İSTEĞİ VARDI

 

Gündoğdu ilçe başkanlığı yaptığı 2004’lü yıllarda o bölgede yaşayan ve çoğunluğu emekli olan vatandaşların namazlarda ve özelliklede bayram namazlarında bir araya gelemediklerini, ezan sesini duymak istediklerini belirterek camii istediklerini söyledi. Gündoğdu “O zamanda vatandaşlarımız cami yapılmasını istiyordu. Kaymakamlığımız ve ilçe müftülüğümüz bir çalışma başlattı. Müftülüğümüz o bölgeye en iyi projeyi yapmak için çalışmalara başladığında cami projeyi daha sonra geliştirildi. Bildiğiniz gibi bu tür faaliyetler bağışçı vatandaşlarımızın desteği ile oluyor. O zamanki bağışçımızda bölgeye daha çok yakışacak daha değerli bir proje yapılmasını istemiş. İlçe müftülüğümüzde en iyisini yapmak için yola çıkmış ve bu proje ortaya çıkmış. Bu nedenle şu anda yükselen , itiraz edilen seslerin çok büyük bölümü siyasi , yani dini siyasete alet etmek istiyorlar. Ben birçok kişi ile konuştum. Vatandaşlardan gelen bir tepki yok. Aksine orada görüştüğümüz bir çok insan caminin yapılmasını istiyor, itiraz edenler ise sadece siyasi bir grup ama bu doğru değil” diye konuştu.

 

 

DİNİ ALANA İTİRAZ EDEREK ASIL SORUNLARIN ÜZERİNİ KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Bodrum’ un imar rantı açısından vahşi bir saldırı altında olduğunu, alt yapı ve üst yapı sorunlarının çok üst seviyelere çıktığını, yeşil dokuya büyük zarar verildiğini belirten Gündoğdu “Tartışmaları cami üzerinden ve yapılan yatırımlar üzerinden siyasileştirerek Bodrum’ un ana sorunlarının üstlerini örtmeye çalışıyorlar. Bu kimseye bir yarar getirmez. Her tartışmayı kendi içerisinde yapmak gerekir. Cami bağış ile yapılan, hastane ise sağlık Bakanlığı’nın yani devletin bütçesi ile yapılan bir faaliyet. Bulundukları bölgelerde her ikisine de ihtiyaç var. Toplumu ayrıştırmayın gelin birlikte hareket edelim, topluma vatandaşa ihtiyacı olan tesisleri hızla hayata geçirelim. Her tartışmaya siyaseti sokarsanız işin içinden çıkamazsınız. Cami o bölgede gerçekten bir ihtiyaç, projenin büyüklüğüne ise bağışçı vatandaş ile müftülük karar verir, ben yine söylüyorum, bu projeye karşı çıkanların arasında hep siyasileri görüyorum ve doğru bulmuyorum” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI