Bugun...



Büyükşehir turizm sezonunda 6 milyon yolcu taşıdı

Bodrum'da turizm sezonu boyunca altı ayda 6 milyon yolcunun taşındığı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-10-2022 12:16:19 Tarih: 05-10-2022 12:13

 Büyükşehir turizm sezonunda 6 milyon yolcu taşıdı

Turizmin gözde merkezlerinden Muğla’nın Bodrum ilçesinde CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından altı ayda 6 milyon 238 bin yolcunun otobüs ve minibüslerle taşındığı açıklandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Bodrum’da yaz sezonunda birçok yerli ve yabancı turist ağırlandı. Bu kapsamda özellikle toplu taşıma araçları yoğun mesai harcadı” denildi.


İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLDİ ROTALAR OLUŞTURULDU


Yapılan açıklamada ayrıca Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada aksaklık yaşanmaması için tüm hatlarda yolcu verilerini belirleyerek hangi bölgelerde, hangi saatler arasında yolcu yoğunluğu olduğunu sayısal olarak belirleyerek bu bölgelerde otobüs ve saat düzenlemeleri yaptığı belirtildi.

 

368 TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANDI


 Özellikle Bodrum’da yaz sezonunda artan yolcu kapasitesi içinde gerekli düzenlemeler yapılarak vatandaşlara hizmet veriliyor. Bu kapsamda Bodrum ilçemizde 368 toplu taşıma aracı ile  son 6 ay içerisinde 6 milyon 238 bin 912 yolcu taşınırken Bodrum her noktasına ulaşım hizmeti sağlandığı açıklandı.

 


HAVALİMANLARINA YOLCU YOĞUNLUĞU YAŞANDI


Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUTTAŞ 32 araçla Dalaman ve Milas/Bodrum Havalimanlarından yolcu taşımaya devam ettiği ve son 6 ay içerisinde Bodrum-Milas/Bodrum Havalimanı, Milas/Bodrum Havalimanı-Menteşe, Fethiye-Dalaman Havalimanı ve Marmaris- Dalaman Havalimanı güzergâhlarında toplam 407 bin 374 yolcu taşımacılığı gerçekleştirdiği açıklandı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI