Bugun...



Bugün Bensu, yarın başka canlar yanmasın..12 kadın öldürüldü

Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz hafta kuzeninin eşi tarafından öldürülen Bensu Narlı’nın yaşadığı mahallede doğum gününde basın açıklaması ve eylem yapıldı. Kadınlar cinayetlere isyan etti. Açıklama yapan Ayşe Güzide Çereren ”Muğla’da bir yıl içerisinde 12 kadın öldürüldü. Bugün Bensu... Yarın başka canlar yanmasın. Başka hayatlar solmasın. Bu nedenle ülkeyi yönetenlerin olduğu gibi yerel yönetimlerin de kadına yönelik şiddeti önlemekle yükümlü ve sorumlu olduğunu hatırlatmak istiyoruz”

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2021 13:08

Bugün Bensu, yarın başka canlar yanmasın..12 kadın öldürüldü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Burgaz Mahallesi’nde yaşadığı evde 12 Mart 2021 tarihinde kuzeninin eski eşi Serhat Kantaş tarafından silahla göğsünden tek el ateş edilip, vurularak öldürülen 23 yaşındaki Bensu Narlı'nın doğum günü Güllük Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen etkinlik ile gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe  Milas Kadın Dayanışma, Milas Cumhuriyet Kadınları Derneği, Bodrum Demokrasi Grupları, Menteşe Kadın Platformu, Muğla Tabip Odası, Muğla Sağlık Emekçileri Sendikası, Muğla Eğitim Sen Kadın Meclisi, Milas Kent Konseyi, Milas Anatolie Kadın Kooperatifi, Tüm BEL-SEN Muğla Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Özcan, Milas Belediye Başkanı Vekili Cüneyt İlter, Başkan Yardımcısı Gülşen Gökçe,  katıldı. Etkinlikte Bensu Narlı’nın fotoğraflarının bulunduğu masaya karanfiller bırakıldı.

 

 

CİNAYETLER KATLİAMA DÖNÜŞTÜ

 

Kadınları öldüren katil zanlılarının fotoğraflarının üzerine “Katil” yazan dövizler taşıdıkları görülen kadınlar ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan  Ayşe Güzide Çereren “Her gün bu ülkede kadınlar öldürülüyor. Her gün hayatı çalınan bir kız kardeşimizin dövizini tutuyor, adını haykırıyoruz. Canımız yanıyor, öfkemiz ve İsyanımız artıyor. Yeter diyoruz... Artık yeter... Katledilen kadınlar isyanımızdır. Biz kadınlar bir kişi daha eksilmek istemiyoruz dedikçe evde, sokakta, işte her yerde herkesin gözü önünde erkekler tarafından acımasızca öldürülüyoruz. Bu bir katliamdır. Bir daha Özgecan'lar, Şule Çet'ler, Pınar Gültekin’ler olmasın diye meydanlardayız. Bu suça ortak olmayın. Şiddete ve suça sessiz kalmayın demek için buradayız.Devletin asli görevi yurttaşların can güvenliğini korumak ve yaşam hakkını savunmaktır. Başta kadınları ve çocukları olmak üzere şiddete uğrayan herkesi koruyan İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasının istenmesine yönelik din sömürüsü yapan bazı tarikatların sözlü saldırılarını devlet yetkililerinin durdurmak yerine onları savunur şekildeki tutumları ve gündemlerine dahil etmeleri kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

 

 

MUĞLA ‘DA BİR YILDA 12 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

 

Çereren açıklamasının devamında ise “Muğla, kadına yönelik şiddette ülke genelinde ilk beş il arasında yer alıyor. Bir senede 12 kadın öldürüldü. Daha geçtiğimiz günlerde Pınar Gültekin Ula'da kan donduracak şekilde katledildi. Elif Gültekin Milas'ta işlettiği büfesinde saldırıya uğradı. 83 yaşındaki bir kadın kapısının önünde tecavüze uğradı, ölümden döndü. Bugün Bensu... Yarın başka canlar yanmasın. Başka hayatlar solmasın. Bu nedenle ülkeyi yönetenlerin olduğu gibi yerel yönetimlerin de kadına yönelik şiddeti önlemekle yükümlü ve sorumlu olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Muğla'nın her ilçesinde kadın danışma merkezleri faaliyete geçirilsin. Kadın sığınakları açılsın. Muğla'nın her ilçesinde cinsel taciz ve saldırıya karşı destek birim/ merkezleri kurulsun. Muğla'nın her ilçesinde 7/24 faaliyet gösteren alo şiddet hattı kurulsun. Muğla'da yaşayan biz kadınlar devlet yetkililerinden olduğu gibi kendi yerel yönetimlerimizden bunları isteme hakkını kendimizde görüyoruz.İstanbul Sözleşmesi’nin tartışılmasına son verin, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı kanunu, ILO 190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi ile Kadına Karşı, Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesini (CEDAW) etkin bir şekilde uygulayın. Resmi kurum ve kuruluşların ve çalışanların görevlerini yerine getirmelerini sağlayın” sözleri ile açıklamasını bitirdi.

Etkinliğe katılan Aylin Nazlıaka ise Bensu Narlı cinayeti davasının takipçisi olacaklarını söyledi.

 


 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI