Bugun...



Bu nasıl kısıtlama, araçla gelmek yasak ama pazar yeri tıklım tıklım

17 gün sürecek kısıtlama sonrasında bugün açılan Muğla’nın bodrum ilçesindeki Pazar yeri otomobil ile gelmenin yasak olmasına rağmen tıklım tıklım doldu.

facebook-paylas
Tarih: 08-05-2021 15:21

Bu nasıl kısıtlama, araçla gelmek yasak ama pazar yeri tıklım tıklım

Pazaryerinin girişinde uzun kuyrukların oluştu, 2-3km. lik yoldan gelenler uygulamaya “Bu nasıl önlem, o kadar uzaktan geliyor araçla gelmek yasak ama pazarın içinde ve dışında insanlar üst üste” diyerek tepki gösterdi. Pazar yerine otomobilleri ile gelen vatandaşlar ise ceza yemekten kurtulamadı. Uzaktan gelenlerin 20-40 kg. ağırlığındaki sebze ve meyveleri güçlükle taşıyabilmeleri dikkat çekti. Muğla’nın Bodrum ilçesinde 17 günlük kısıtlamada bugün açılan pazarlar yerleri vatandaşların akınına uğradı. Bodrum’daki 53 mahalleden 25’inde Pazar yeri açılınca, otomobil ile gitmenin yasak olduğu Pazar yerleri vatandaşların akınına ve  otomobil ile pazara gidemeyenlerin tepkilerine neden oldu.

 

 

PAZARIN İÇİDE DIŞIDA LEBALEB DOLDU, VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

 

Bodrum Çarşı Merkezi’ndeki otantik Bodrum pazarı sabah 10.00’dan itibaren vatandaşların akınına uğradı. Pazar yerinin girişinde uzun kuyruklar oluşurken, pazara gelen vatandaşların ateşleri ölçüldü. Pazar yerinin içindede dışındada büyük kalabalıkların olması dikkat çekti. Pazarda kalabalık ve girişteki uzun kuyrukları gören bazı vatandaşlar tepki göstererek geldikleri gibi geri döndüler. Evli ve iki çocuk annesi Melihat Keleş (55) “Sebze ve meyve almaya geldim ama pandemi kurallarına uymadığını insanların üste üste olduğunu ve bu kadar yoğun salgına rağmen halen elleriyle meyve ve sebzeleri seçtiklerini görünce geri döndüm. Yetersiz oranda Pazar yeri açılınca herkes Bodrum pazarına hücum etti” dedi.

 

OTOMOBİL İLE GELENLER CEZA YEDİ,  YAYA GELENLER YÜKLERİNİ GÜÇLÜKLE TAŞIYABİLDİ

 

Pazara otomobil ile gelenleri trafik polisi önce uyardı sonra 20’ye yakın vatandaşa kurallara uymadıkları gerekçesi ile idari para cezası kesildi. Vatandaşların pazardan aldıkları 15-20 kg. yükleri uzun mesafelere güçlükle taşıdıkları görüldü. Türkkuyusu Mahallesi’nden gelen Nilay Karakaş “Pazar hem pahalı hem kalabalık, ben yakından yürüyerek geldim, ama yinede vatandaşlarımızın işi zor. Çünkü uzaklarda ve tepelerde oturanlar var, hadi geldiler diyelim oraya yüklerini nasıl taşıyacaklar, farklı bir çözüm bulunmalıydı” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI