Bugun...



Bu manzarayı izlemek isteyen turistlerden 500'er Euro istediler

Ege Denizi’nin ortasındaki dünya jet sosyetesinin tatil beldesi Mikonos Adası’nda gün batımı manzarası izlemek için bir kafeye oturan iki ABD’li turistten 500’er Euro istenmesi Yunan medyasını ve turizmcileri ayağa kaldırdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-07-2022 17:04:32 Tarih: 01-07-2022 14:26

Bu manzarayı izlemek isteyen turistlerden 500'er Euro istediler

Ege Denizi’nin ortasındaki dünya jet sosyetesinin tatil beldesi Mikonos Adası’na tatile gelen iki ABD’li turistin gün batımı manzarası seyretmek için bir kafeye oturmasının ardından yanlarına gelen esanfın 500’er Euro “Manzara seyretme” parası istemesi üzerine para ödemek istemeyen turistler, kafeden kalkıp soluğu polis karakolunda aldı, şikayetçi oldu.

 

MANZARA SEYREDERKEN 500' ER EURO İSTENEN TURİSTLER ŞOK OLDU

 Mikonos’taki turizm derneği ve polise giderek şikayetçi olan ve ABD’nin San Fransisko kentinde yaşadıklarını belirten turistler kendilerinden manzara seyretmek için oturdukları kafede sadece manzara seyretmek için 500’er Euro para talep ettiklerini duyunca şoke olduklarını söylediler.

 

BU TÜR TALEPLER ADA TURİZMİNE ZARAR VERİYOR

Adada yaşayan turizmcilerden  Dimitris Koutsoukos yaptığı açıklamada “ABD’li iki turist bana gelip gün batımı manzarasını nerede seyredebileceklerini sordular. Bende adanın ucundaki kafeteryayı gösterdim, oturduklarında manzara için kendilerinden 500’e Euro istendiğini öğrenir öğrenmez hemen kalktıklarını ve şikayetçi olduklarını söylediler. Bu ilk olay değil Mikonos’taki gün batımını gören bazı kafe ve restoranlar bu şekilde manzara parası talep edebiliyorlar. Bu turistik adamızın imajına zarar veriyor, mutlaka müdahale edilmeli ve önlem alınmalı” dedi.

 

 

MİKONOS’UN FİYATI YÜKSEK AMA HİZMETLERİMİZ KALİTELİ

Mikonos Adası Esnaf Odası Başkanı İraklis Zisimopoulos “Serbest bir pazarımız var. Manzaranın seyredildiği bölgede 30’a yakın işletme var. Burada turistler şarap, şampanya ve ıstakoz eşliğinde günbatımını izlerlerle parasını ödeyeceklerdir, ancak adada kafeteryada oturmadan günbatımı izlenecek yerlerde var. Mikonos’un fiyatları yüksek ama hizmetimiz kaliteli” dedi.

Yunanistan Turizm Bakanlığı’nın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI