Bugun...



Bu kez “En güzel kavun” yarışması yapıldı

7. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında yapılan geleneksel yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Tütünün Kadınları” fotoğraf sergisi ile başladı.

facebook-paylas
Tarih: 03-10-2022 12:04

Bu kez “En güzel kavun” yarışması yapıldı

Mimar Ebranur Yılmaz’ın kişisel fotoğraf serginin açılışı CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümü  ve yayla sakinleri ve davetlilerce birlikte yapıldı. Fotoğraf sergisinin açılışın ardından Menteşe Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Gösterilerinin ardından yerel sanatçı Hamdi Demirtaş seslendirdiği yöre türküleri ile katılımcıların büyük beğenisini topladı.

 

Muğla Karabağlar Yaylasını Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Üzümlüoğlu, yayla etkinliklerinde yaptığı konuşmasında, “Dernek olarak şu anda en çok üzümcülüğü geliştirmek üzerinde çalışıyoruz. Gatıgara dediğimiz üzüm kesiklerde ağaçlarda kendiliğinden olan bir üzüm çeşidi. Geçtiğimiz günlerde bunun için de Manisa’dan bir uzman ekip geldi. Üzümlerimizi gösterdik. Onlarda bizimle bu konudaki değerli bilgilerini ve uzman görüşlerini paylaştılar. Bu sırada Yayla’da bizim daha önce hiç bilmediğimiz Margaz üzüm çeşidini gösterdiler, anlattılar. Bunun çok değerli olduğunu söylediler ve mümkünse çoğaltın dediler. Tabi biz bu konuda dernek olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bunun ilgili vardığımız nokta Üzüm İşletme Tesisi kurulması. Eğer bir üzüm işletme tesisi kurarsak yaylamıza ekonomik ve kültürel anlamda çok önemli bir katkı sağlamış oluruz. Bunun örnekleri var ve müthiş bir gelir elde ediliyor. Biz de böyle bir şey yapabiliriz.” dedi.

 

 

Türkü dinletisinin ardından Yayla’nın en güzel kavunları seçildi. Etkinliklerde yaylanın en güzel 20 kavunu jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri, Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ersen, Şenal Oksay Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ziraat Mühendisi Süleyman Kurnaz, Ziraat Yüksek Mühendisi Gözdenur Gökal ve Muğla Yerel Tohum Derneği Başkanı Mehmet Bal tarafından rengi, tadı, kokusu, çeşidi ve şekline göre puanlandırılan kavunlardan, Şazer Yılmaz’ın kavunu birinci, Emir Dural’ın kavunu ikinci, Gülşen Köseoğlu üçüncü, Düriye Koç’un kavunu dördüncü ve Mustafa Kızıldağ’ın kavunu beşinci seçildi. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödül olarak tarım malzemeleri verilirken, jüri üyelerine de teşekkür plaketi takdim edildi.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI