Bugun...



BOYD Başkanı Karcılıoğlu: Turizmci sezona borçlu ve gergin giriyor

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu “Turizmci sezonu sekiz milyar dolar kredi borcu ve gergin giriyor. Otelcilerin çok büyük bir bölümü borç yükü altında olmalarından kaynaklanan ve artık kredi kullanamayacak duruma gelmelerinden dolayı üzerlerinde büyük bir baskı var. Sektörden aldığımız duyumlar ne yazık ki 200 TL ye her şey dahil oda fiyatı veren otelcilerimizin olduğudur” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2022 14:46

BOYD Başkanı Karcılıoğlu: Turizmci sezona borçlu ve gergin giriyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm sezonuna Ramazan Bayramı beklentileri içerisinde giren turizmci umduğunu bulamazken BOYD (Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) Başkanı Serdar Karcılıoğlu SÖZCÜ’Yye özel açıklamalarda bulundu.

 

OTELCİLERİN ÜZERİNDE BÜYÜK BİR BASKI VAR

Karcılıoğlu “Bu bayram sürecinde öyle birtakım kesimlerin söylediği gibi olağan üstü bir hareketliliğin olmadığını söyleyebilirim. Otelcilerin çok büyük bir bölümü borç yükü altında olmalarından kaynaklanan ve artık kredi kullanamayacak duruma gelmelerinden dolayı üzerlerinde büyük bir baskı var” diye konuştu.

 

 

OTELCİNİN 8 MİLYAR DOLAR BORCU VAR, 200 TL. YE HERŞEY DAHİL ODA VAR

Karcılıoğlu, otelcilerin 8 milyar dolar kredi borcu olduğunu ve buna bağlı olarak sıcak paraya olan ihtiyacı oda fiyatlarında maliyetin altına inerek karşılamak durumunda kalacaklarını belirterek “Sektörden aldığımız duyumlar ne yazık ki 200 TL ye her şey dahil oda fiyatı veren otelcilerimizin olduğudur.Böyle bir paraya satılmış odada kalana da sonrasında yaşayacağı sıkıntılar için otelcilerimize de Allah yardımcıları olsun demekten başka bir cümle bulamıyorum” dedi.

 

BAYRAMDA YÜKSEK REZERVASYON TALEBİ YOKTUR

Karcıloğlu açıklamasının devamında ise “Bayram ve 2022 yaz sezonunda geçen yıl ki satış fiyatlarına artan tüm girdi maliyetleri ve enflasyon baskısı nedeniyle en az %100 ilave etmeyen otelcinin batışı hiçte tesadüf olmayacaktır. Konuyu ben bayram periyodunda otellerin yaptıkları doluluklar değil hangi fiyatlarla ve hangi tavizleri vererek sattıklarını baz alarak bu perspektiften bakarak değerlendiriyorum. Bayram periyodu özellikle bir hareketlilik getiriyor gibi gözükecek ama bunun uzun vadede sektörün sıkıntılarının katlanacağı bir dönemi getireceği kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca, bu hareketlilik sektörün ne kadar sıkıntıda olduğunu görmek istemeyen başını kuma gömmüş yöneticilerimizin her şeyi güllük gülistanlık gibi göstermelerine ve bu noktadan bir algı yürütmelerine yaramaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bayram periyodu için sahada gördüğümüz ve hissettiklerimizi söyleyecek olursak yüksek bir rezervasyon talebi yoktur” ifadelerini kullandı.

 

 

GERÇEK ANLAMDA FİYAT POLİTİKASI UYGULAYAN OTELLERDE DOLLUUK %60 CİVARINDA

Turizmde Bodrum ilçesinin  farklı bir destinasyon olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Karcılıoğlu “2021 itibariyle tatilcilerin yöneldikleri küçük butik oteller ve yazlıkların dolabileceği sürpriz olmayacaktır. Edindiğimiz bilgiler ışığında bu gün itibariyle özellikle güney egede rezervasyonların %20/30 bandında olduğudur. Bunun gerçek anlamda bir fiyat politikası uygulayan otellerde %50-60 ları geçeceğini düşünmüyorum” dedi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI