Bugun...



Boş sandalyelerle yapılan ÇED toplantısına düdük ve alkışlı protesto

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bir maden şirketinin kapasite artırımı için düzenlenen ÇED toplantısını yapılacağını son anda öğrenen çevreciler toplantıyı düdük ve alkışlarla protesto etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-12-2021 13:51:17 Tarih: 03-12-2021 13:35

Boş sandalyelerle yapılan ÇED toplantısına düdük ve alkışlı protesto

Toplantıda tek bir köylünün bulunmamasını protesto eden Yatağan Yeşil Yaşam Derneği üyeleri “bu nasıl halkın bilgilendirme toplantısı, köyün muhtarı toplantıyı duyurmuyor, duyanlarında gelmesini engelliyor, boş sandalyelerle ÇED toplantısı olur mu, hukuken bu toplantının yapılamayacağını söylüyor ve düdüklerle protesto ediyoruz” diye konuştu.

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Hacıveliler Köyü sınırları içerisinde maden faaliyeti sürdüren Polat Maden Sanayi Ticaret A.Ş. nin feldspat madeni arazisi kapasite artırımına gitmek için maden arazi bölgesini genişletmek amacıyla kuracağı tesis için  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından köye yakın bölgede ÇED toplantısı düzenlendi.

 

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin düzenlediği toplantıda Hacıveliler Köyü Muhtarı Yaşar Uysal, madende çalışan 5 işçi hazır bulunurken toplantının yapılacağını son anda öğrenin Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol, dernek üyeleri ve bazı köylüler son anda toplantı yerine gelerek toplantının yapılamayacağının, köylünün toplantının yapılacağından haberi olmadığı belirterek protesto ettiler.

 

 

DÜDÜKLÜ VE ALKIŞLI PROTESTO GERGİNLİĞİNİ JANDARMA ÖNLEDİ

Çevre ve İl Müdürlüğü yetkililerinin “Burada tek bir kişi dahi olsa ben toplantıyı yapılmış kabul ederim” demesi üzerine çevreciler ve bazı köylüler yanlarında getirdikleri düdükleri çalarak ve alkışlarla protesto gösterisinde bulundular. Jandarma araya girerek gerginliği önledi.

 

BOŞ SANDALYELERE Mİ ÇED’İ ANLATACAKSINIZ

 Dernek Başkanı Kazım Erol “Bu toplantının yapılacağından haberimiz olmadı, çünkü muhtar hiçbir köylüye ve bize bu konuda bilgi vermedi. Siz boş sandalyelerimi toplantı yapacaksınız. Burada bir hukuksuzluk yaratıyorsunuz. Çünkü ÇED halkın bilgilendirme toplantısıdır, hani burada halk, köylü nerede kimi nasıl bilgilendireceksiniz, toplantıyı erteleyin yapılacağı günü ve saati bildirin herkes ona göre gelsin. Yoksa bir muhtar 4 işçi ile toplantıyı yapmış gibi karar almanızı hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na hemde bölge idare mahkemesine taşıyacağız. Böyle hukuksuzluk böyle rezalet olmaz” dedi. Jandarmanın araya girmesi ile Dernek Başkanı Erol ve üyeleri toplantı alanını terk etti.

 

 

Çevre ve İl Müdürlüğü yetkililerinin toplantı yapılmış gibi tutanak tuttuğunu belirten Kazım Erol “Bizde toplantının yapılamayacağını fotoğraf video ve belgelerle tutanak hazırlayıp ilgili yasal işlemi başlattık. Kimi nasıl kandırıyorlar. Eğer hukuk varsa kanun varsa bu toplantı halkın köylünün katılımı olmadığı için yapılmış olarak kabul edilemez, yasal haklarımızı sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI