Bugun...



Bodrumspor Master Yüzme Takımı 10 yılda 920 madalya ile rekor kırdı

B.B. Bodrumspor Master Yüzme Takımı, bilinirlik ve tanınırlık anlamında Bodrum’un henüz su yüzüne çıkmamış değerlerinden. Takım on yılda 920 madalya kazandı

facebook-paylas
Tarih: 18-11-2022 12:48

Bodrumspor Master Yüzme Takımı 10 yılda 920 madalya ile rekor kırdı

 

Başarılı olduğu denli, faaliyetlerini oldukça alçak gönüllü bir kulvarda yürüten takım, öncesinde dağınık sularda atılan kulaçlar üzerinden kurulmuş. Dağınık kulaçların ortak havuzda birleşmesiyle takım haline geliş ise 10 yıl öncesine denk düşüyor. Covid süreci dahil hiçbir olumsuzluk bu bütünlüğü ve kollektif  spor isteğini gölgeleyememiş. İstikrarlı çizgisi ile önemli bir farkındalık yaratan takımda herkes orkestra şefi, herkes kulaç emekçisi. Ama içlerinde suyun devindiriciliğinden, yaşamın dinamizminden emekli olan yok. Bu 10 yıllık kısa sayılmayacak süreçte katılım olmuş ancak pek kopan da olmamış. Anlayış olarak sportif faaliyeti daha çok dışarıdan taşıma destekler ile değil kendi yağıyla kavrulabilme, kendi suyu ile yaşayabilme üzerine oturtmuşlar. “Veni, Vidi, Natavi” kendiliğinden ortaya çıkan sloganları olmuş. Yani “Geldim, Gördüm, Yüzdüm” demekteler. Her bir tarafı denizlerle çevrili yarımadada yaşamanın sonsuz nimetlerini de değerlendiren ekip, muhteşem başarılara da imza atmış.

 

REKORA VE MADALYAYA ATILAN KULAÇLAR.

B.B. Bodrumspor Master Yüzme Takımı açısından sporcu ahlakına uygun davranabilmek, kolektif dayanışmayı faaliyetlere yansıtabilmek, yaşanılan toprakların rengini başka coğrafyalara taşıyabilmek, amatör ruhu koruyabilmek sportif başarının önünde gelmekte. Ancak böyle olmakla beraber takım adeta kupa ve madalya müzesi gibi. Takımın inanılır gibi değil ancak toplamda 340 altın, 298 gümüş, 282 bronz madalyası mevcut. Kupalar takımın müzesinde ayrı bir köşeyi süslüyor. Masterler arası yüzme müsabakaları kürsüleri Bodrumlu sporculara bir hayli alışık. Ha keza o kürsülerde Bodrumlu kulaçlar için, müsabakalar sonrası sıradan uğrak yerleri olmuş. Rekor hanesi de hayli kabarık ekibin. 70 yaş üstü kategoride 4x50 serbestte 2.42 lik derece ile yine 4x50 karışıkta 3.17’lik derece ile Türkiye rekoru Bodrumlu yüzücülere ait. Gene Mehmet Pınar Uluslararası Adana Masters Yarışları’nda 200 metre kurbağalama kategorisinde 2019 yılında 3.12’lik derecesi ile yine aynı yıl Uluslararası Narlıdere yarışlarında 100 m. kurbağalama da  1.26’lık derecesi ile Türkiye rekorları kırarak kulüp ve Bodrum adına önemli bir gurura kulaç atmıştır.   

 

 

HÜLYA KOCADON: “YÜZÜCÜ AKINTIYA TESLİM OLMAZ.”

B.B. Bodrumspor Masters Yüzme takım kaptanı Arda Akman “Başladığımız noktanın çok ilerisinde olduğumuzu görüyoruz. Çalışmalarımızı kış şartlarında Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda, yine uygun hava şartlarında denizde gerçekleştiriyoruz. Tabi amaç madalya, derece, kürsü değil ama bunca emeğin bu şekilde taçlanması da açıkçası çok da kötü olmuyor. Bodrum kamuoyundan aldığımız destek manevi enerjimizi oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Yine eğitim camiasının ve toplumsal yaşamının bilinen, sevilen simalarından Hülya Kocadon da “Spor kendi başına oldukça önemlidir. Spor yapan insan çevresine kötülük düşünmez. Çünkü sporun kendi içerisinde bir ahlakı ve kültürüdür. Maalesef insanımız spora çok yatkın ve aşina değil. Bu sadece fiziksel rahatsızlıkları tetiklemiyor. İnsanımızın psikolojisine de negatif etki yaptığını düşünüyorum. Hiçbir iyi ve kendi içerisinde barışık toplum spordan bağımsız düşünülemez. Yüzen insanın hayalleri suya düşmez. Çünkü hayalleri de onun kulaçlarını takip eder. Yüzen kişi direnmesini de bilir. Gerekirse akıntıya karşı da kulaç atar. Yüzücü akıntıya teslim olmaz” sözleri ile düşüncelerini dile getirdi. Takımın en emektarlarından, ekibin duayeni sayılan ve B.B. Bodrumspor’un rekortmen yüzücülerinden İbrahim Demiröz de “Burada son derece uyumlu ve paylaşıldıkça çoğalan muhteşem bir spor kolektifi oluşturduk. Bizim yolumuz havuzdan önce sevgiden geçti. B.B. Bodrumspor Master ekibinin, takım ruhu sadece denizde, idmanda, yarışta, havuzda değil. Aynı zamanda sokakta, çarşıda, pazarda, zorda, sıkıntıda da yaşamın içerisinde. Arkadaşlarımın da dile getirdiği gibi giderek büyüyen ve paylaştıkça çoğalan muhteşem bir aileyiz” görüşlerine yer verdi.

 

 

KARAKAYA: “BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ.”

Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya da “Bu ekip tek kelime ile gururumuz oldu. Daha fazla destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bodrum’un tanıtımına sadece ülke içerisinde değil, yurt dışında da katkı sağlıyorlar. Artık tanıtımın en önemli ve sempatik unsurlarından birisi de spordur. Denizsiz bir Bodrum’dan geriye bir şey kalmayacağı gibi, master yüzme takımımızın olmadığı bir Bodrumspor’u da aklımızdan geçiremeyiz. Ayrıca ülkemizde ve dünyada hiçbir büyük kulüp yoktur ki yüzme branşında faaliyet göstermiyor olsun. Hele de Bodrum için, bu kesinlikle kabul edilebilir durum değildir. Master yüzme takımımız sadece Bodrum’da bir boşluğu doldurmuyor. Hepimizi teşvik eden bir örnek teşkil ediyor aynı zamanda. Burada büyük bir emek ve azim var. Daha yakından ilgileneceğiz, birbirimize daha fazla mesai ayıracağız. Yeşil-Beyaz renkler onlarla kürsüde onurumuz olarak dalgalanacaktır. Kendilerine bu kıt olanaklarla, Bodrum’a yaşattıkları bu büyük gurur nedeniyle önce bir Bodrumlu olarak, sonrasında da kulüp başkanı olarak mihnet duygularımı belirtmek istiyorum. Karada olduğu gibi denizde de birlikte yol alacağız” düşüncelerini dile getirdi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI