Bugun...



Bodrumlu Vanlılar Derneği’nden depremzede ailelere anlamlı destek

Bodrum Vanlılar Derneği depremzede aileler ve kadınlara yönelik bir program gerçekleştirdi. Kahvaltı ile başlayan program çocuklar için boyama etkinliğiyle sürdü. Etkinlikte yine kadın şiddetine dikkat çekmek amaçlı boyamada yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 15-03-2023 12:47

Bodrumlu Vanlılar Derneği’nden depremzede ailelere anlamlı destek

Bodrum Vanlılar Derneği depremzede aileler ve kadınlara yönelik bir program gerçekleştirdi. Derneğin Gündoğan Mahallesi'nde bulunan lokalinde gerçekleşen etkinliğe Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, Dernek yöneticileri Mehmet Ali Demiröz, Haşim Atasoy, Depremzede aileleri ve çok sayıda kadın katıldı.Van'ın yöresel kahvaltısı ile başlayan program çocukların yüz boyaması ile sürdü. Programda son olarak kadın şiddetine dikkat çekmek için özel oluşturulan alanda kadınlar tarafından boyama yapıldı. Elle boyaması şeklinde gerçekleştirilen boyama işlemine kadınların ilgisi fazla oldu. Programa davet edilen depremzede aileler ile kadınlar da rahat bir nefes almış oldular. Uzun süreden bu yana böyle bir etkinliğe katıldıklarını belirten depremzede kadınlar, mutluluklarını dile getirdiler.

 

 

Düzenlenen etkinlikte konuşan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı  “Kadınlar Günü sadece kadın haklarının kazanıldığı veya kadın haklarının savunulduğu bir gün yanında, kadının sosyal-kültürel kişiliğinin bastırılması, önemsenmemesi ve bundan dolayı sosyal yaşam içinde fark etmeden büyüyen bir eksikliğin dışa vurumu ve haykırışıdır. Kadınların aile başta olmak üzere toplumun tüm kurumlarında, eğitimde, çalışma yaşamında, toplumsal ilişkilerde eşitlikçi bir statüye ulaşmaları halinde dünya barışına çok büyük katkı sağlayacağı bir gerçektir. Biz bu gerçekliğin farkındayız. Dernek politikamız bu gerçekliğimiz üzerine kurulmuş durumda. Kadınları dışlayarak, onları toplumsal yaşamın dışına iterek hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Biz kadını ile erkeğiyle genciyle ve yaşlısıyla birlikte bir aileyiz. Bu vasiyle tekrardan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlar özgür yarınlar diliyorum." dedi.

 

 

Depremzede ailelere yönelik çalışmalarının süreceği mesajı veren Kalkanlı, " Deprem bölgesinden Bodrum'a yerleşen depremzedelere ilişkin her türlü desteğimiz sürüyor. Olanaklarımız ölçüde yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bugün de ailelerimizi kahvaltıda ağırladık. Onların bir an olsun bile mutlu olmaları bizlere güç veriyor. Her daim yanlarında olduk ve olmaya çalışacağız. İlerleyen zamanlarda faklı etkinlikler düzenleyerek yanlarında olduğumuzu göstereceğiz" şeklinde konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI