Bugun...



Bodrumlu kadınlardan SERİ TACİZCİ tepkisi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırarak alıkoyan evli ve iki çocuk babasının cinsel taciz ve istismardan yargılanmasına bugün başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 23-09-2021 19:56

Bodrumlu kadınlardan SERİ TACİZCİ  tepkisi

İlk duruşma sonrasında şahsın elini kolunu sallayarak tutuksuz yargılanmasına isyan eden Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri isyan etti. Dernek üyesi Avukat Evrim İnan şahsın kız çocuğuna seri bir şekilde tacize devam ettiğini belirterek “Mahkemede en azından kişiye elektronik  kelepçe takılmasını  istedik. Mahkemede bu yönde ara karar verdi” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan evli ve iki çocuk babası Y.K. ’nın 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırarak alıkoyma, cinsel istismar ve cinsel taciz suçlarından yargılanmasına bugün Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı.Duruşmaya, çocuğun Avukatı Gülsen Çelikoğlu Ernez, Aile Bakanlığı vekili Av. Meltem Anayaroğlu Çocuk Hakları ve Kadın Hakları Komisyonu üyeleri ve Av. Evrim İnan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği adına katıldı. İnan aynı zamanda duruşmada müdahil talebinde bulunmak üzere süre talep etti.

 

BU ADAM SERİ ŞEKİLDE TACİZDE BULUNUYOR

 

Duruşma sonrasında Adliye önünde üzerinde “Erkek şiddetine Karşyı, Cinsiyetçi Yargılamaya Karşı, Çocuk İstismarına Karşı,  Ayrımcılığa ve Eşitsizliğe Karşı  Tarafız, yazılı pankart açan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyesi ve avukatlar açıklama yaptı.

Avukat Evrim İnan duruşma sonrasında Adliye önünde yaptığı açıklamada “Aile Bakanlığı’ nın müdahil olması kabul edildi, bizlere ise katılma talebinde bulunmak üzere süre verildi. Duruşma 2 Kasıma ertelendi. Sanık tutuksuz yargılanıyor. Daha önce de evli 2 çocuk sahibi 30 yaşındaki sanık Y.K. aynı çocuğa karşı sarkıntılık ve çocuğa karşı cinsel taciz nedeniyle ceza aldı. Cezası henüz kesinleşmedi. Dolayısıyla bu adam seri şekilde tacizde bulunuyor. Tutuksuz yargılanmaya devam ediyor ama elektronik kelepçe talebinde bulunduk. Hakim elektronik kelepçe ve 6284 sayılı Kanun kapsamında alınmasını talep ettiğimiz önlem ve koruma tedbirleri ile ilgili karar vermek üzere, aile mahkemesinin karar vermesine dair ara karar verdi” diye konuştu.

 

 

ÇOCUĞU TEKRAR KAÇIRMAYA ÇALIŞTI

 

İnan açıklamasının devamında ise “Bugün, yetişkin olma halini bir kız çocuğunu kaçırmak ve alıkoyma olarak kullanan Y.K. hakkında açılmış davanın ilk duruşması Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki gerçekleşti.  Sanık, soruşturma aşamasında olduğu gibi, mahkeme huzurunda verdiği çelişkili ifadeler doğrultusunda kaçırdığı ve alıkoymaya çalıştığı 15 yaşında olan çocuğa yönelik asılsız ithamlarla savunma yapmaya çalıştı. Sanık Y.K. aynı çocuğa karşı daha önce de gerçekleştirdiği cinsel taciz ve sarkıntılık davası sonucunda ceza almış, kısa bir süre cezaevinde kalmış ve cezaevinden çıkar çıkmaz çocuğu kaçırmaya yeltenmiştir. Çocuğa atmış olduğu tehdit mesajlarına ve tüm bulgulara rağmen heyeti çelişkili savunmaları ile masumiyetine inandırmaya çalışmıştır. Oysa sanık çocuğa yönelik "al işte daha önce de şikayetçi oldun, ceza verdiler de ne oldu, beni engelleyemediler!" şeklinde beyanda bulunarak ısrarla çocuğa ve ailesine zarar vereceğine dair tehditler ile tacizini sürdürmekte” dedi.

 

ÇOCUK VE AİLESİ TACİZ NEDENİYLE BODRUM’U TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

 

Avukat Evrim İnan Sanık Y. K.’nın  hiç bir adli ve hukuki süreçle etkin bir şekilde durdurulmamış olması nedeniyle, çocuk ve ailesinin il değişikliği yaparak kızlarını ve kendilerini sanıktan gelecek saldırı ve tehditlerden korumak  zorunda bırakıldığın belirterek “Yasaların, 30 yaşında evli ve iki çocuklu erkeklere istedikleri kız çocuklarını kaçırma ve alıkoyma hakkı tanımamasına rağmen uygulanmıyor olması ve daha önce de aynı çocuğa karşı cinsel istismar ve tacizden ceza almış sanığın aynı kız çocuğuna yönelik saldırı ve şiddetini görmezden gelmesi bizler için kabul edilebilir değil. Daha önce ceza almış ve tedbir kararlarına da uymamasına rağmen davaya katılan avukatların tutuklama talebi reddedilirken, yargılanan sanık hakkında talep olunan elektronik kelepçenin takılması kararına ilişkin Bodrum Aile Mahkemesi'nin karar verilmesine yönelik ara karar oluşturulmuştur. Oysa elektronik kelepçe kararı ŞÖNİM, kolluk, şiddet mağduru ya da Cumhuriyet savcısı tarafından en çabuk ve en kolay ulaşılabilecek yer aile mahkemesi hâkiminden talep edilerek uygulanabilecekken, duruşmada bulunan Cumhuriyet Savcısı tarafından herhangi bir talepte bulunulmadı. Savcıların, Ceza Mahkemelerindeki görevleri, mütalaada bulunmaktan öte, yargılamada etkin bir şekilde mağdurların ya da kamunun haklarını savunmaktır, dolayısıyla birden fazla kez çocuğa karşı suç işleyen sanığı durdurmanın yöntemleri talep dahi olmaksızın re-sen gözetilmeli ve sağlanmalıdır. Yargılama süreleri, suçtan zarar gören çocuk ve kadınların soruşturma aşamasında yaşadıkları bürokratik eziyetin yanı sıra, salt failin haklarına odaklı yönteme itiraz ediyoruz! Mahkemelerde cinsiyetçi basmakalıp yargılara itiraz ediyoruz! Yargılamada, çocuğa karşı işlenmiş birden fazla kez işlenen suçu görmezden gelen, bu yönde yasal çerçevede oluşturulan usule ve yasal düzenlemelere uymayan yöntem ve uygulamalara itiraz ediyoruz! Davaya taraf olan kadınlar olarak, hiçbir çocuğun hayatına yetişkin erkekler tarafından el konulmasına ve buna alan açan cinsiyetçi yargılamaya izin vermeyeceğiz, bunun için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Duruşma, 2 Kasım 2021 tarihine ertelendi.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI