Bugun...



Bodrumlu gençler hayatı tiyatroda yaşayarak öğreniyorlar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde emekli müzik öğretmeni Reşat Selek kurduğu Bodrum tiyatro Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan ve birbirinden güzel oyunları sahneye koyan liseli gençler sahnedeki performansları ile izleyenleri hayran bırakıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-08-2021 19:45:54 Tarih: 14-08-2021 19:39

Bodrumlu gençler hayatı tiyatroda yaşayarak öğreniyorlar

Çoğunluğunu kız çocuklarının oluşturduğu ve bugüne kadar 170 liseli öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Selek “Kız çocuklarımızın eğitimi, geleceği her şeyden çok önemli. Burada 14 yaşından itibaren tiyatro eğitimi veriyoruz, çocuklarımızı geleceğe sanat ile hazırlıyoruz, özellikle kadına yönelik şiddetin zirve yaptığı bir dönemde, çocuklarımızın Atatürk’ün ışığında sanatçı kimlikleri ile yetişmesini ve eğitim almalarını istiyoruz” dedi. Selek Bodrumluların hayran olduğu gençlerin çalışmalarını anlattı.Muğla’nın Bodrum ilçesinde 4 yıl önce emekli müzik öğretmeni 61 yaşındaki Reşat Selek tarafından kurulan Bodrum Tiyatro Merkezi Derneği çatısı altında yetişen liseli tiyatro oyuncuları sahneye koydukları oyunlarla izleyenleri hayran bıraktı.

 

Çoğunluğunu Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu gruplarla yaklaşık 5 yıldır sahne çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Reşat Selek “Ben Ferhan Şensoy, Ali Poyrazoğlu ve Beyoğlu sanat dünyasının içerisinde büyüdüm. Müzik öğretmeni oldum ancak tiyatrodan kopmadım. Bodrum’da özellikle geleceğe hazırlanan liseli gençlerin büyük bir boşluk içerisinde olduğunu anlayınca sanat, tiyatro ve oyunculuğu seven çocuklarımıza sahne kültürünü ve eğitimini öğretmeye başladım. Bugüne kadar 170 çocuğa tiyatro eğitimi verdik” diye konuştu.

 

YETENEKLERİNE HAYRAN KALDIM OYUNLARA BAŞLADIK

 

Sahne ve tiyatro eğitimi alan çocukların oyun sergilemeye heyecanı içerisinde olduğunu belirten Selek “İki yıl içerisinde çocuklarımız aldıkları eğitim ve heyecan ile çok iyi oyunları sahneye koymaya başladılar. Bugüne kadar Kader ve Ceza, Sessiz Çığlık, Erkek Aklı Kadın Haklı isimli oyunları sergiledik. Bu yıl ise Yaban Çiçekleri’ni sahneye koyuyoruz. İlk kez bir ay önce Antik Tiyatro’da sergilediğimiz oyun büyük beğeni kazanınca turneye çıkma kararı aldık. Aynı oyunu ülkemizin çeşitli illerinde sergileyeceğiz” dedi.

 

 

TELİF HAKKI KİTAP YAZDIRDI

 

Selek tamamen amatör ruh ile hareket ettiklerini veliler ve okulun desteği ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek “Oynayacağız ama ortada oyun yok. Bir oyunu sahneye koymak için bir eseri icra etmemiz lazım. Baktık ki oyunların telif hakları çok yüksek. Bu kez kendi oyunumuzu yazmaya başladım. İlk olarak da anne babaları ölen 4 kız çocuğunun verdikleri yaşam mücadelesini konu edinen Yaban Çiçekleri’ni yazdım ve çocuklarımız sahnede başarı ile sergilediler” dedi.

 

KIZ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Selek oyuncuların büyük bölümünün yaşama yeni hazırlanan kız çocukları olduğunu belirterek “kadına şiddetin zirve yaptığı bir dönemde kız çocuklarımızın eğitim, sanat, bilim ve sporun içerisinde olmaları kendilerine olan özgüveni yüksek güçlü bireyler olarak yetiştirilmeleri bizim için çok büyük önem taşıyor. Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda çocuklarımızı eğitiyor ve geleceğin sanatçıları olarak yetiştiriyoruz. İçlerinden birçokları ileride Türkiye’ye damga vuracak gerçek birer sanatçı olarak yetişecekler, şimdiden bunu ortaya koydukları performanslarla bize kanıtladılar. Bu nedenle çocuklarımıza her türlü desteği vererek tiyatro çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

TİYATRO HAYATA BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRDİ

 

Yaklaşık 4  yıldır tiyatro eğitimi aldığını belirten  18 yaşındaki Melek Tan “Tiyatro hayata bakış açımızı değiştirdi. Sahneye çıkma izleyici ile yüz yüze gelme bir anda hayatın içinde olmak o anı yaşamak demektir. Ben moleküler biyoloji ve genetik okumak istiyorum ancak 4 yıldır çok severek  yaptığım oyunculuğu asla bırakmayacağım. Çünkü sanatın, oyunculuğun içinde olmak hayata çok olumlu farklı açılardan bakmamızı, oynadığımız rollerde hayata bir başkasının gözünden bakıp olayları daha iyi ve mantıklı değerlendirmemizi sağlıyor” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI