Bugun...



Bodrumlu Fatma Anter, 2 günde 2 Türkiye rekoru 3 birinciliğe koştu

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen ve cumartesi günü başlayan Türkiye Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası’na katılan Bodrumlu atletlerden Fatma Anter yarışmaların bugün yapılan bölümünde 200 metrede Ayten Benli’ye ait Türkiye Rekorunu 32.46’dan 31.82’ye indirerek yeni rekorun sahibi oldu. Bugün 3000 metrede yarışan Yaşar Anter ise 3. Lüğü elde etti.

facebook-paylas
Tarih: 28-02-2021 17:51

Bodrumlu Fatma Anter, 2 günde 2 Türkiye rekoru 3 birinciliğe koştu

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen ve iki gün süren Türkiye Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası’na 35 ilden 165 sporcu katıldı.

Yarışmalara Bodrum’dan katılan İZMAK (İzmir Masterleri Atletizm Spor Kulübü) kulübünün lisanslı sporcularından Fatma  Anter  55 yaş kategorisi dünkü 60 metre yarışmasında kendisine ait Türkiye Rekorunu 9.49’dan 9.48 indirerek yeniledi, . 1. oldu. Anter bir saat sonra katıldığı 400 metre yarışmasında 1.17.00 koşarak 1. liği elde etmişti.

Fatma Anter bugün mücadele ettiği 200 metre yarışmasında Ayten Benli’ye ait olan 32.46 sn. lik Türkiye rekorunu 31.82 ile kırmayı başardı. Anter iki gün süren yarışmalarda toplam iki Türkiye rekoru kırdı 3 Türkiye birinciliği elde etti.

Yarışmaların bugünkü bölümünde 3000 metrede mücadele eden Yaşar Anter ise 3. Lüğü elde etti.

Yarışmalardan sonra açıklama yapan Fatma Anter "Tam on yıldır antrenmanlarımızı aralıksız sürdürüyoruz, en önemli eksiğimiz pist , şu anda atletizm pisti olmayan Bodrum'dan Dünya Şampiyonu Türkiye rekortmeni çocuklarımız çıktı. Aramızda Avrupa ikincisi, Balkan Şampiyonları var, ama pistimiz yok. Bunu bahane etmiyoruz, atletizmi yaygınlaştırmak sevdirmek için bu yaşlarda mücadele etmeyi sürdürüyoruz. Pandemi nedeni ile bir aksaklık omaz ise bu yıl katılacağımız Balkan, Şamlpiyonası, Baltık Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası çalışmaları asfaltta betonda dağlarda sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

 

 

 

 




Editör: Turan Akyüz




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI