Bugun...



Bodrumlu eğitimciler, aşıların gelmemesine tepki olarak bir hafta siyah maske takacak

Eğitim Sen Bodrum İlçe Temsilciliği binasında yapılan basın açıklamasında aşı olmayan öğretmenlerin risk altında olduğu belirtildi. Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay “Aşı kamusal bir haktır lütuf değildir, ödediğimiz vergilerdir, emeğimizdir sağlık hakkımızdır, yaşam hakkımızdır. Öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin, velilerin, halkın sağlık hakkı öğrencilerimizin eğitim hakkı için aşı mücadelesi yaşamlarımıza ve geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-03-2021 16:09:05 Tarih: 26-03-2021 15:52

Bodrumlu eğitimciler, aşıların gelmemesine tepki olarak bir hafta siyah maske takacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Eğitim Sen Bodrum İlçe Temsilciliği binasında basın açıklaması yapıldı. Bodrum Eğitimsen Temsilcisi öğretmen Yüksel Okyay’ın yaptığı açıklamaya sendika üyeleri de destek verdi.

 

EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN AŞILANMASI İÇİN ADIM ATILMADI

 

Okyay, Aşı Olmadık Risk Altındayız, Aşı Nerede? Başlığı altında yaptığı basın açıklamasında “Salgın, pek çok alanda yıkıcı etkisini artırarak sürdürüyor. Salgınla birlikte eğitim alanında yaşanmakta olan sorunlar ve eşitsizlikler artık tahammül edilemez bir noktaya geldi. Yaşanmakta olan sorunlara bir de karar alıcıların eğitim alanını yönetememesi eklendiğinde ortaya oldukça vahim bir tablo çıkıyor. Yüz yüze eğitime başlamadan önce tüm öğretmenlerin aşılanacağı bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanı kameralar önünde 23 Şubat 2021 tarihinde aşısını olmuş, ancak sorumlusu olduğu eğitim emekçilerinin aşı olması için adım atmamıştır. Gelinen aşamada köylerde çalışan öğretmenlerin bir bölümü dışında eğitim emekçilerinin çok büyük bölümüne hala aşı yapılmamıştır” ifadelerini kullandı

 

AŞI KAMUSAL BİR HAKTIR

 

Okyay açıklamasının devamında aşının kamusal bir hak olduğunu belirterek ”Aşı lütuf değildir, ödediğimiz vergilerdir, emeğimizdir sağlık hakkımızdır, yaşam hakkımızdır. Öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin, velilerin, halkın sağlık hakkı öğrencilerimizin eğitim hakkı için aşı mücadelesi yaşamlarımıza ve geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir.Ve şimdi hep birlikte aşı için, en temel kamusal sağlık hakkımız için birlikte ayağa kalkmanın zamanıdır. Gerçek ötesi algı yaratma girişimlerine rağmen bir ayın sonunda bugün vaka sayısı 26.182 ve test pozitiflik oranı % 12.35. Ülkenin her yerinde olduğu gibi okullarda da vakalar her geçen gün artıyor. Okullar tüm yaşam alanlarından izole alanlar değil. Acil kapanmanın gerçekleşmediği, fiziksel hareketliliğin azaltılmadığı, kamusal önlemlerin alınmadığı, aşılanmanın gerçekleştirilmediği koşullarda tüm eğitim kurumlarında da salgının artmaya devam edeceği somut bir gerçeklik” dedi.

 

 

BİR HAFTA BOYUNCA SİYAH MASKE TAKACAĞIZ

 

Okyay açıklamasının sonunda ise “ Vakalar belirli bir orana gerileyene, eğitim emekçileri aşılanana ve düzenli test başlayana dek yüz yüze eğitime ara verilmesi, sınavların iptal edilmesi taleplerimiz için 29 Mart 2021 tarihinden itibaren işyerlerimize okullarımıza bir hafta boyunca siyah maskeyle gidiyoruz. Yüz yüze eğitim için gerekli ve yeterli önlemler alınması için verdiğimiz mücadele haklarımıza, sağlığımıza, öğrencilerimizin eğitim hakkına ortak geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir” diye konuştu.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI