Bugun...



Bodrumlu Aysu Manş Denizi’ne geçmeye başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki açık su yüzme yarışçısı Aysu Türkoğlu “Manş Denizi’ni geçen en genç kadın sporcu” ünvanını elde etmek için bugün öğle saatlerinde İngiltere’den suya atladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-07-2022 18:05:10 Tarih: 29-07-2022 18:02

Bodrumlu Aysu Manş Denizi’ne geçmeye başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aysu Türkoğlu, bir Türk sporcu olarak dünyadaki en zorlu parkurlardan biri olan Manş Kanalı’nı geçen en genç Türk yüzücü olarak kendisinin ve Türkiye’nin adını tarihe yazdıracağını söyledi.

 

Türkoğlu bugün öğle saatlerinde İngiltere’nin Danver sahillerinden denize atlayarak Fransa kıyılarına yüzmeye başladı. Türkoğlu’na babası kaptan Mustafa Türkoğlu ile antrenörü destek veriyor. Yaklaşık 42 kilometrelik parkuru 12 saate yakın bir sürede geçmeye çalışacağını belirten Türkoğlu “Amacım bugüne kadar Manş Denizi’ni geçen en genç Türk kadını unvanını almak ve olanak verildiğinde Türk kadınının elde edebileceği başarıyı göstermek. Bu konuda bana destek olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkoğlu Manş Denizi’ni geçmeye başladığı ilk saatlerde dev dalgalarla mücadele etmek zorunda kaldığını ancak bunun kendisini yıldırmadığı söyledi. Türkoğlu şu anda Manş Denizi’nin ortalarında performansını sürdürüyor.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI