Bugun...



Bodrum yarı maratonundan İranlı Amani’ye destek yağdı

Bodrum Yarı Maratonu’nda İranlı Amani’ye destek vermek için 10 kilometre koşan Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan yarışı Amani’ye destek pankartı açarak tamamladı. Karahan, madalyayı ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı’na vererek “Bugün saçımı kazıttım ve Amini’nin saçlarıyla ördüğü özgürlük, çağdaşlaşma, laiklik mücadelesinin onurlu neferlerine deksek vermek için koştum, madalyamıda kadınların laiklik ve demokrasi için öncülük eden ÇYDD derneği verdim. "dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-10-2022 13:28:05 Tarih: 02-10-2022 13:00

Bodrum yarı maratonundan İranlı Amani’ye destek yağdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün düzenlenen Bodrum Yarı Maratonu yarışmalarına 20 ilden yaklaşık 1300 sporcu katıldı. Yarışma İran’da öldürülen Amani’ye destek görüntülerine sahne oldu.

 

SAÇLARINI KAZITTI, YARIŞIN SONUNDA AMANİ PANKARTI AÇTI

Yarışmaların 10 kilometre kategorisinde saçlarını kazıtarak koşan ve 58 dakikada parkuru tamamlayan Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, yarışmanın son 200 metresini İran’da öldürülen Mahsa Amani için “Mahsa’nın  Aydınlanması Yobazın Karanlığına Sığmaz” yazılı pankart ile koşarak yarışmayı bitirdi.

 

 

MADALYASINI ÇYDD BODRUM ŞUBESİNE VERDİ

Yarışmada kazandığı ödül madalyasını kürsüde ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı’na hediye eden Karahan yaptığı açıklamada "Amani’nin saçlarıyla ördüğü özgürlük, çağdaşlaşma, laiklik mücadelesinin onurlu neferleri. Şundan emin olunuz “Asla yalnız yürümeyeceksiniz.” Dünyada insanın nefes aldığı her karışında kardeşleriniz olduğu gibi, bizlerin yaşadığı bu bereketli ve bir o kadarda acılı topraklarımızda da durum farklı değil. Yüreğimiz sizlerle atıyor. Gözümüz, kulağımız, aklımız, vicdanımız ve onurumuz oldunuz. İnanıyoruz ki kazanan siz ve sizin nezdinizde insanlık olacaktır. Bugün sizler için, koştum ve hayatımın en manalı yol alışlarından birisini yaşadım. İpi de yüreğimin, mücadelenizde attığı sizler için göğüsledim. Ama asıl ipi sizler göğüsleyeceksiniz. Bizimki sembolik önem taşıyor. Ama sizin göğüsleyeceğiniz ip, insanlığında aydınlanma milatlarından birisi olarak tarihe yazılacaktır. Biliyoruz kolay olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

 

MAHSA AMİNİ BÜYÜK ZAFERİN AYDINLANMA ÇİÇEĞİ OLARAK YAŞAYACAK

Karahan açıklamasının devamında ise “Şu anda onur madalyamı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne teslim ediyorum. Çünkü güvendiğim bu ellerde ve yürekte sizlerin ütopyanız ve hayalleriniz her zaman hayatiyetini muhafaza etti. Bizlere de umut ve bilinç olarak bu yüce idealleri taşıdı. Bu aydınlanma meşalesi örgütlenmenin şu an aramızda olmayan efsanevi bir önderi vardı. Adı Türkan Saylan. Türkan Saylan ömrü boyunca Türkiye’de Amaniler katledilmesin, baharlar kışa evrimlesin diye mücadele etti. Ülkemizin minik Amaniler’ine aş, emek, nefes, güneş oldu. Bu sebepten de, İran’daki karanlığın, ülkemizdeki uzantılarının da boy hedefi oldu. Sizlere saçlarınızda büyüyen özgürleşen rüzgarına savurmanız dileğiyle saçlarımı, Bodrum’un direnen yaşam sembolü olarak direnişinize ekmeniz için begonvilimizi, dayanışmamızın sembolik ifadesi olarak iletilmek üzere madalyamı gönderiyorum. En önemlisi bunlar sizlere ülkemizin aydınlamasının en önemli dinamikleri aracılığı ile geliyor. Kazanan aydınlanma, çağdaşlık, laiklik olacaktır. Yani sizler, yani bizler kazanacağız. Mahsa Amani de bu büyük zaferin aydınlanma çiçeği olarak sonsuza dek yaşayacaktır. " dedi.

 

 

AMANİ LAİKLİK VE ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜ HALİNE GELDİ

ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı ise “Karahan’ın bugünkü mesajı kadınları geleceği hapsetmek isteyenlere karşı bir davranıştır. İnsan hak ve özgürlüklerini korumak için özellikle kadınlara yönelik bakılara karşı İran’da haftalardır sokaklarda isyan eden kadınların yanında olduğumuzu birkez daha Bodrum’dan duyurmak istiyoruz. Nerede olursa olsun sadece kadınlara yönelik değil insanlık dışı her türlü müdahaleye son verilmelidir. Amani isteselerde istemeseler de bugün bir sembol haline gelmiştir. Bu nedenle bizde laiklik, demokrasi ve hakları için sokağa çıkan İranlı kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha ilçemizden duyurmak istiyoruz” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI