Bugun...



Bodrum yangını durdurulamıyor, ölümüne mücadele devam ediyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğle saatlerinde başlayan ve üç mahalle ile otelleri tehdit eden yangın akşam saatlerinde İçmeler Mevkii’nde 14 tersane ve 4 kereste atölyesinin bulunduğu yeri tehdit etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-07-2021 19:18:49 Tarih: 31-07-2021 19:00

Bodrum yangını durdurulamıyor, ölümüne mücadele devam ediyor

İçmeler bölgesindeki tersane işçileri ile Bodrumlular, itfaiye ve orman ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarına Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen TOMA araçlarıda destek verdi. Bodrumlular büyük dayanışma örneği göstererek yediden yetmişe yangını söndürmek için büyük mücadele ve destek verdi. Sivil toplum örgütlerinin yanısıra vatandaşlar yangınla mücadele eden ekiplere yiyecek ve su yardımında bulundu. Bazı vatandaşlar ise bizzat alevlerin içerisine girerek evlerin ve tersanelerin yanmaması için ölümüne mücadele etti. Tersanelerdeki işçilerde dumanların arasına girerek alevlerin tersanelere gelmesini 50 metre kala önledi. Yangını önlemek için emniyet müdürlüğündeki izinli personelde göreve çağrıldı. Orman ve belediye çalışanları şiddatli rüzgar altında büyük mücadele verirken AKUT ekibide üyeleri ile birlikte söndürme çalışmalarına katıldı.

 

 

TURİSTLER TEKNELERLE BOŞALTILDI, ALEVLER OTELE YAKLAŞINCA PANİK YAŞANDI

 

,İçmeler mahallesi’ndeki Forever Clup Otel’de bulunan turistler otele 20 metre kadar yaklaşan alevler nedeniyle büyük şok yaşadı.. Bavullarını alan turistler oteli boşaltırken İçmeler Caddesi üzerinde kısa süreli panik yaşandı. Belediye, zabıta ve polis ekipleri alevlerin tersaneleri tehdit etmesi ile İçmeler Caddesi’ne trafiğe kapattı, bölgeye onlarca ambulans sevk edildi.

 

 

ALEVLERLE ÖLÜMÜNE MÜCADELE ETTİLER

 

Alevlerin milyonlarca dolarlık yatların bulunduğu tersanelerle kereste fabrikaları ve sentetik boya atölyelerini tehdit etmesi üzerine tersane işçileri alevlerin içine kadar girerek müdahale etti. Alevlere müdahale ederken yaralanan altı iyçi ambulanslarda tedavi edildi.

Yaklaşık 50 hektarlık alanın kül olduğu yan akşam saatlerinde ormalardan zeytin arazilerine sıçradı. Onlarca asırlık zeytin ağacı kül oldu. Kontrol altına alınamayan yangının tırman Tepesi'Nden Yalı Mahallesi'ne doğru gittiği, alevlerin tersaneler bölgesini tehdit etmeye devam ettiği belirtildi.

Kaymakamlık tarafından oluşturulan  Kriz masasında çevre il ve ilçelerden gelen yangın ve emniyet güçleri yölendirilmeye başlandı. 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI