Bugun...



Bodrum ve Milas yangınlarında ölesiye mücadele ettiler, unutulmayacaklar...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çıkan her orman yangınına müdahale eden turizmci, eğlence sektörü temsilcileri ve Halikarnas Motor Sporları Kulübü üyeleri tam 9 gündür yanan Bodrum ve Milas ormanlarında canlarını tehlikeye atarak mücadelelerini sürdürüyorlar.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-08-2021 11:37:22 Tarih: 14-08-2021 11:21

Bodrum ve Milas yangınlarında ölesiye mücadele ettiler, unutulmayacaklar...

Bodrum yeme içme sektörü temsilcisi iş insanı Atilla Serttaş “Kim ne erse desin. Ne yaparsa yapsın biz yılmayacağız biz sahadayız kendimiz için yada sizin için Birşey yapmıyoruz vatan toprağı memleketin geleceği için yapıyoruz siz konuşun biz ormandayız 24 saat tarihi dayanışma var” dedi. Serttaş orman yangınlarında verdikleri mücadeleyi  anlattMuğla’nın Bodrum ilçesinde kros motosiklet, ATV  ve offroad araçlara sahip turizmciler, yeme içme sektör temsilcileri ve Halikarnas Motor Spor Kulübü’nün lisanslı yarışmacılarından oluşan 60 kişilik ekip tam 11 gündür Bodrum ve Milas’ta yanan ormanlık alanlarda itfaiye ve orman ekipleri ile canla başla çalışıyor.

 

ORMAN ARAÇLARININ ÇIKAMADIĞI YERLERE ATV VE EDURO MOTORLARLA ÇIKIYORLAR

 

Aralarında motokros, enduro ve ATV yarışlarında Türkiye şampiyonlarının da bulunduğu grubun üyelerinden Bodrum Yeme İçme ve Eğlence Sektörü Temsilcisi iş insanı Atilla Serttaş “Doğa ile birlikte olmak bizim gibi adrenalin tutkunları için çok önemli. Zaten yılın 12 ayı dağlarda geçiriyoruz. Bu tür yangınlarda gerek fiziki destek gerekse araçların gidemediği yerlere lojistik destek sağlayarak yardımcı oluyoruz. Tüm bu doğal güzelliklerimizin korunması için canımızı vermeye hazırız. Çünkü bu değerlerin hem farkında hem bilincindeyiz. Biz sahadayız kendimiz için ya da sizin için birşey yapmıyoruz vatan toprağı memleketin geleceği için yapıyoruz, bazıları oturdukları yerde konuşuyorlar, konuşsunlar biz ormandayız 24 saat tarihi dayanışma var başta ormancılar orman itfaiyesi belediye ekipleri ve Bodrum’un tüm bar güvenlikleri sahadaydı. Bazıları alevlerin içerisine dalmamızı bize şov yapıyorlar dediklerini duyduk, onlara elinize bir kürek alın bir ağacın gölgesine otur da orada dedikodu yapın diyoruz, on gündür ormandayız gerekiyorsa 100 gün daha dururuz. Vatanımız ağaçlarımız yanarken, yanan ağaçlar ağlarken bizim yataklarımızda uyumamız mümkün mü” diye konuştu.

 

 

ELLERİNDE MOTORLU TESTERE İLE DAĞLARIN ZİRVESİNDE

 

ATV denilen 4 çekerli motosikletlerle dağların zirvesine kadar çıkarak alevlerin önüne geçip ağaçları keserek güvenlikli bölge oluşmasına yardımcı olan ve orman ekiplerine destek veren pansiyon işletmecisi 27 yaşındaki Demir Turgut Frenkel “4 ATV ile yangının başladığı günden beri alevlerle mücadele ediyoruz. Ormanlar yanarken bu ülkenin geleceği, geleceğimiz yanıyor. Nasıl kayıtsız kalabiliriz ki, 10 günde Milas ve Bodrum dağlarında 600km. ye yakın yol yaptık orman ve itfaiye ekipleri nerede uygun görürse arkamda motorlu testere ile gelen arkadaşım ile birlikte yangınlara daha sonra soğutma çalışmalarına destek verdik. Ayrıca acil alevlenmelere karşı yanımızda yangın söndürme tüpleri taşıyoruz. Yangının geçtiği yerlerde aslında felaketin boyutunu giderek artıyor. Bu tarihi yangında gördük ki sivil ekipler devlet ekiplerine çok iyi destek veriyor. Ancak bizce bu örgütlenme yani orman ve belediye ekipleri ile sivil ekiplerin daha önceden organize olması, bölgede bu tür araçlar kullananların kısa dönemde eğitimden geçirilerek her an müdahaleye hazır halde 24 saat hazır bekleyen destek grup olarak organize olmaları çok çok önemli, biz Bodrumlular olarak ve Halikarnas Motor Sporları Kulübü olarak kendi içimizde organize  olduk ve yangın alanlarına çıktık” diye konuştu.

 

Bodrum ve milas orman yangınlarında yüzlerce isimsiz kahraman canı pahasına verdiği mücadele ile yangın zararlarını en aza indirmeye çalıştı. Günlerce uyumadan mücadele edenlere, alevlerin içerisinden son anda çıkanlara tanık olduk. Bu arkadaşlar topluma örnek olacak davranışlar sergilediler.   Herkesin eline emeğine gönlüne sağlık. son yangınlar yangınlarla mücadele çerçevesinde Bodrum'da yaşayanlarda önemli bir toplumsal bilinç ve dayanışma birlikteliği oluşturdu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

Bu arada tüm siyasi parti temsilcileri ve görevlileri , Belediye çalışanlarımız işçisi, zabıtası memuru Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı meclis üyeleri ile dağ başlarında alevlerle mücadele ederken yangın krizini fırsata çeviren ARSIZ işletmeciler sahilleri daha çok işgal etti, 5 masa atanlar 15 masaya çıkardı, kaldırım ve caddelerde işgallar denetim yapılamadığı için arttı. BODRUM SİZİDE UNUTMAYACAK...

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI