Bugun...



Bodrum ve Datça 5.3 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem Bodrum, Marmaris, Datça ile Yunanistan’a ait adalarda şiddetli biçimde hissedildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-04-2021 00:04:03 Tarih: 13-04-2021 23:43

Bodrum ve Datça 5.3 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında bugün saat 23.28’de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem Datça ve köyleri, Marmaris ve Bodrum’da şiddetli biçimde hissedildi. Bodrum'un Bitez, Gümbet, Turgutreis, Mazı ve Ortakent ile Torba Mahalleri'nde depremi hisseden vatadaşlar tedirginlik yaşadı. Datça’ya yaklaşık 50km mesafede denizde meydana gelen deprem İstanköy (Kos), Rodos ve İncirli Adası (Nisiros)  adalarında da hissedildi. Datça’nın Yazıköy’ünde bazı vatandaşların sokağa çıktıkları belirtildi. Depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadı.

Depremle ilgili açıklamasında gelişmelerin takip edildiğini belirten AFAD, büyüklüğü 5.1 olarak duyurdu “Geçmiş olsun Muğla. Datça açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” açıklamasında bulundu.

5.3 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 2.5- 3.5 büyüklüğünde 10 artçı deprem meydana geldi.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI