Bugun...



Bodrum' un 2000'den fazla patlayan su isale hattı TBMM'nde

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2011 yılında DSİ tarafından yapılan ve son 5 yılda yaklaşık 2 bin kez patlayan su isale hattını durumu CHP’li Süleyman Girgin tarafından TBMM’ne taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Muğla’nın Bodrum ilçesine DSİ tarafından yapılan içme suyu ana isale hattında meydana gelen arızalar ve bu arızalardan kaynaklı su kesintileri nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2021 12:48

Bodrum' un 2000'den fazla patlayan su isale hattı TBMM'nde

Muğla’nın Bodrum ilçesinde DSİ tarafından 2010-11 yıllarında yapılan ve son 5 yıl içerisinde 2 binin üzerinde patlayan su isale hattı CHP Muğla Milletvekili Süleyman Demir tarafından TBMM’nin gündemine getirdi, konu ile ilgili soru önergesi verdi. Girgin konu ile ilgili SÖZCÜ’ ye özel açıklamalarda bulundu.

 

Girgin TBMM’nde yaptığı konuşmada su isale hattı ile ilgili mahkeme kararları ve müfettişlerce yürütülen soruşturmalarda gelinen durumu ve Bodrumluların yıllardır yaşadığı sorunların çözümü adına Bakanlığın ne  gibi çalışmalar yaptığını sordu.

 

 

TOPLUM SAĞLIĞI BÜYÜK BİR RİS ALTINDADIR

 

Şunları söyledi “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ihaleler ile yaptırılan ve 2011 yılı sonunda tamamlandığı ifade edilen Bodrum Yarımadası İçme Suyu Projesi, imalat ve proje hatalarından dolayı milleti canından bezdirmiştir. Meydana gelen arızalar çok sayıda yerleşim alanında 72 saatlere varan su kesintilerine sebep olmasının yanı sıra, yol içinde çok büyük ölçekli çukurlar oluşturarak kazalara meydan vermekte, ayrıca, sel etkisi yaratarak taşkın ve su basmalarına neden olarak toplum sağlığı adına büyük bir risk haline gelmiştir. Daha önce vermiş olduğumuz yazılı soru önergesinin üzerinden geçen 2 yılda “Bin” olan arıza sayısı, “2 Bin” rakamlarına ulaşmış ancak, sorunun çözümü adına halen herhangi bir adım atılmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

BODRUM’UN SU ÇİLESİ NE ZAMAN BİTECEKTİR

 

Girgin açıklamasının devamında ise Tarım ve Orman Bakanlığına şu soruları yönelttiğini söyledi.

 

Hukuki süreç ne durumdadır?

Patlamaların sorumluları tespit edilmiş midir?

İmalâtlar ayıplı ve yüklenici kusurlu ise Bakanlık olarak neden işlem yapmıyorsunuz? Hangi sebeplerle gereğini yapmıyor sunuz?

Daha önceki soru önergemize cevabi olarak yataklama gömlekleme işlemlerinin DSİ personeli tarafından takip edildiği ve soruşturulduğu söylenmişti. Müfettiş soruşturmalarının sonucu nedir?

Mahkeme, boru seçiminin hatalı olduğunu, yataklama-gömleklemenin uygun kesitler ve malzeme ile yapılmadığını, ayrıca, işletmeci kuruluşun kusurunun olmadığı hususlarını tespit ederek delillendirmiştir. Buna rağmen CTP hatların yenilenmesi çalışmalarına halen neden başlanmamaktadır ve bugüne kadar oluşan zararların tazmini adına Bakanlığınızca hangi işlemleri yaptınız?

Diğer projelerde (Afyon örneğinde olduğu gibi) yenileme çalışmaları ivedilikle yapılmışken Bodrum İlçemiz neden cezalandırılmaktadır?

İnsanların can ve mal güvenliğini riske atan CTP ve devamlı arızalanarak su kesintilerine sebep olan, yolları köstebek yuvasına çeviren HDPE hatların turizm sezonu öncesinde yenilenmesi amacıyla Bakanlığınızca gerekli işlemlere başlanacak mıdır?

Kısacası Bodrumluların "SU ÇİLESİ" çilesi ne zaman bitecektir?




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI