Bugun...



Bodrum’u şiddetli lodos uçurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabaha karşı başlayan şiddetli lodos ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Sahillerdeki ev ve işyerleri sular altında kaldı, feribot seferleri ve bazı spor müsabakaları ertelendi.

facebook-paylas
Tarih: 10-12-2021 14:58

Bodrum’u şiddetli lodos uçurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah saatlerinde aralıklı yağışlarla başlayan şiddetli lodos ilçede hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Bodrum’un Kumbahçe, Gümbet, Bitez ve Ortakent Mahallesi sahilindeki ev ve işyerleri dev dalgaların etkisi ile sular altında kalırken ilçedeki Bodrum- Datça, Datça – Bodrum seferleri iptal edildi.

 

Özellikle Kumbahçe Mahallesi’nde dev dalgalar 4 metre yükseklikteki binaları aşarak Cumhuriyet Caddesi’ne kadar girerek caddeyi sular altında bıraktı. Şiddetli lodos nedeniyle bazı ağaçları devrildi evlerin güneş enerjilerinde hasar meydana geldi. Sahil kesimlerindeki restoranların masa ve sandalyeleri denize sürüklenirken, ahşap iskeleler zarar gördü.

 

 

YAPILAN UYARILAR İŞE YARADI

 

Meteoroloji ve Muğla Valiliği’nin iki gündür yaptığı uyarılar etkili oldu. Birçok esnafın kumdan dalgakıran oluşturduğu ve tekne sahiplerinin ise teknelerini güvenli bölgeye çektikleri görüldü.

 

Bazı kuru yük gemilerinin lodosta Ortakent-Yahşi koyuna sığındığı görüldü.

 

 

KONSERLER VE SPOR MÜSABAKALARI ERTELENDİ

 

Hafta sonunda Muğla’da yapılması planlanan bazı spor müsabakaları ve Bodrum’da düzenlenecek konserler hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

 

Muğla ve Bodrum’da sağanak yağış ve şiddetli lodosun hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter - Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI