Bugun...



Bodrum’u kalbinden yaktılar, ormanlar alev alev

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinde farklı noktalardan başlayan orman yangını ilçede kabus yaşattı. Kontrol altına alınamayan yangında 3 mahallenin evleri ve iki otel boşaltıldı. Güvelik güçlerinin izinleri iptal edildi, personel acil göreve çağrıldı. Yaklaşık 30 hektarlık alanın 2 saatte yandığı faciada 3 kişi gözaltına alındı.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-07-2021 15:01:08 Tarih: 31-07-2021 14:52

Bodrum’u kalbinden yaktılar, ormanlar alev alev

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Umurca Mahallesi’ndeki tatil sitelerinin yakınlarında başlayan ve rüzgarın etkisi ile hızla yayılan orman yangını kabus yaşanmasına neden oldu.

 

EVLER VE OTELLER BOŞALTILDI

 

Alevlerin evlere 30 metre kadar yaklaşması üzerine Kumbahçe, Umurca ve İçmeler Mahalleleri’Ndeki evler boşaltıldı. İçmeler mahallesi’Ndeki iki oteldeki turistler dışarı çıkarıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 15 arazöz 60 orman işçisi, 1 helikopter ile üç iş makinasının müdahale ettiği yangına polis ve jandarma ekipleri ile 200’e yakın vatandaşta kazma küreklerle müdahele etti.

 

 

2 SAATTE 30 HEKTAR YANDI

 

Rüzgarın etkisi ile hızla yayılan ve tersanelerin bulunduğu bölgeye ilerleyen yangının kereste atölyelerine yönelmesi ile büyük panik yaşandı. Bodrum’da belediye, zabıta, jandarma ve polis alarma geçerken sivil toplum örgütleri seferber oldu. Yangının önlenmesi için Yatağan, Milas, Aydın ve Söke’den takviye yardım ekiplerinin yola çıktığı belirtildi.

 

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

 

Yangının ormanlık alanda hızla ilerlemesinin ardından polis bölgede ki kameraları inceleme aldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay bölgesine yakın yerden gözaltına alınan üç kişi ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kontrol altına alınamayan İçmeler ile Gökova’ya doğru olan yangına bölgedeki arazinin sarp ve dik olması nedeniyle güçlükle müdahale edilebildiği belirtildi.

Yangına müdahale eden bazı otel çalışanlarını baygınlık geçirdi, ambulansta tedavi altına alındı. Otellerdeki turistler bavullarını alarak oteli boşalttı. Yangın kontrol alınamadı, geniş güvenlik önlemleri alınıyor. Yangının kızılağaç ve İçmeler bölgesine yayılmaya devam ettiği belirtildi.

 

 

BİRKAÇ NOKTADAN BİRDEN ÇIKMASI TESADÜF OLAMAZ

 

Bölgedeki vatandaşlardan evli ve iki çocuk babası 48 yaşındaki Emrecan Kılıç “Dumanlar evlerin 100 metre yakınından yükseldi, birden alev yumağına dönüştü, bölgede zaten rüzgar var müdahale edene kadar alevler 500 metrelik bölgeye yayılmıştı. Birkaç noktada birden çıkması tesadüf olamaz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI