Bugun...



Bodrum turizminde tarihin en büyük yolcu gemisi geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bugün öğle saatlerinde gelen 347 metre uzunluğundaki Odyssey of the Seas isimli yolcu gemisi ilçede günün konusu oldu. Gemide 3693 yolcu bulunduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 25-08-2022 15:01

Bodrum turizminde tarihin en büyük yolcu gemisi geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tarihin en büyük gemisi 347 metre uzunluğundaki Odyssey of the Seas isimli yolcu gemisi bugün öğle saatlerinde 3693 yolcusu ve 1663 personeli ile birlikte Mikonos Adası’ndan geldi.

Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi iskelesine demirleyen gemiden inen çoğunluğu İngiliz ve Alman turistler Bodrum’un tarihi çarşısını gezdi alışveriş yaptı. Bir grup turist ise Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro, Myndos Kapısı’nı gezdi.

 

 

BODRUM KRUVAZİYER DESTİNASYONDA ÖN PLANA ÇIKTI

 Global Ports Holding A.Ş. Doğu Akdeniz Limanları Direktörü Aziz Güngör, “Odyssey of the Seas gibi büyük gemileri önümüzdeki yıldan itibaren Bodrum sularında daha fazla görüyor olacağız. Bodrum çok önemli bir kruvaziyer destinasyonu olma yolunda hızla ilerlemekte” dedi. Güngör, her geçen gün gemi boylarının ve kapasitelerinin arttığı kruvaziyer turizminde Bodrum Cruise Port’un tarihinde ilk defa bu büyüklükte bir gemiye ev sahipliği yaptığını belirterek “Bu sene Bodrum’da iki kez göreceğimiz Odyssey of the Seas gibi büyük gemileri, önümüzdeki yıldan itibaren Bodrum sularında daha çok görüyor olacağız. Bodrum çok önemli bir kruvaziyer turizmi destinasyonu olma yolunda hızla ilerlemekte” dedi.

 

GEMİ TURİZMİNDE KUŞADASI VE İSTANBUL’DAN SONRA BODRUM GELİYOR

Güngör Bodrum’un 2022’de kruvaziyer turizminde yükselen bir performans sergilediğini ve yılın ilk 7 ayında gemi ve yolcu sayısı bakımından Kuşadası ve İstanbul’un ardından 3. sıraya yerleştiğini söyledi.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI