Bugun...



Bodrum Sualtı Sergisi “Karada” açıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki Bodrum Deniz Müzesi tarafından üç ay süre ile Kara Ada’da “Sular Yükseliyor” temasıyla denizin derinliklerinde sergilenen eserler bu kez bir alışveriş merkezinde “Karada” sanatseverlerle buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 03-10-2022 13:45

Bodrum Sualtı Sergisi “Karada” açıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum deniz Müzesi ve Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü tarafından başlatılan ve iklim değişikliğini vurgulayan “Sular Yükseliyor” temalı Blue Exile Art Project (BEAP), suyun altındaki 100 günlük macerasının ardından eserler  Midtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde “Karada” isimli sergi ile sanatseverlerle buluştu.

 

ÇEVRE, SANAT VE DENİZ KÜLTÜRÜ TANITILIYOR

Çevre ve sanatın bir arada yer aldığı, deniz kültürünü ve sualtı kültürünü yaşatma, zenginleştirme ve tanıtmanın hedeflendiği projenin karadaki sergisi  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Guvernörü Serdar Durusüt, Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü üyeleri ve  proje sanatçıları ve sanatseverlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

 

SERGİNİN GELİRLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE GİDECEK

Sualtı fotoğraf sanatçıları Dr. Mert Gökalp ve Tunç Cambaz'ın sualtında eserleri fotoğrafladıkları çalışmaları da sanatçıların manifestolarıyla birlikte sergide yer alan ve satışa sunuldu.  Eserlerin satışından elde edilecek gelirin %35’i, fotoğraflardan elde edilecek gelirin ise %50’si Bodrum Deniz Müzesi ve Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü iş birliğinde yürütülen denizel farkındalık projelerine aktarılacağı açıklandı.

 

SUALTINI SANAT GALERİSİ OLARAK KULLANDIK

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu yaptığı açıklamada  “Amacımız sualtını sanat galerisi olarak kullanarak 2022 teması “Sular Yükseliyor” ile çevreye ilişkin kültürel ayak izi oluşturma, iklim değişikliğine dikkat çekme, yörenin su altı kültürünü, turizmini destekleme ve denizel farkındalık oluşturarak deniz kültürünü çoğaltma gibi hedefleri olan projede, Bodrum’da yaşayan birbirinden farklı dinamiklere sahip yirmi iki seramik/heykel sanatçısının eserleri yer alıyor” dedi.

Proje için, “Sular Yükseliyor” temasıyla eserlerini yaratan ve projeye destek amaçlı satışa sunulan eserlerin sanatçıları: Ahmet Hıdır, Bağdagül Demirtürk, Betül Karakaya, Birge Betil, Burcu Karabey, Emine Türk, Esra Sağlık, Güliz Pilge, Gülperi Pahna Angın, Handan Gaga Casser, İnci İyibaş, İnci Lakay, İrfan Aydın, İris Noyan Pala, Mehmet Kutlu, Mustafa Canyurt, Nurten Nurlu, Saba Karabey Bener, Samet Aygün, Sibel Hepsayar, Tevfik Karagözoğlu ve Toprak Sencer.

Alışveriş Merkezi’ndeki sergi 10 Ekim 2022 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI