Bugun...



Bodrum Sol Parti: Bodrum’a acil Halk Ekmek açılmalı, Ahmet Aras verdiği sözü tutmalı…

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sol Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ekmeğime Dokunma” isimli eylem ve basın açıklamasına parti üyeleri ellerinde ekmeklerle katıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-11-2021 14:03:24 Tarih: 26-11-2021 13:56

Bodrum Sol Parti: Bodrum’a acil Halk Ekmek açılmalı, Ahmet Aras verdiği sözü tutmalı…

Bodrum’a acil olarak halk ekmek fabrikası açılması gerektiğini belirten Bodrum sol Parti İlçe Yerel Yönetim Meclis Sorumlusu Mustafa Erdoğan “Bir yanda bütün büyük ihaleleri alan beşli inşaat çetesi, diğer yanda gittikçe çöplerden ekmek toplayan aşevi arayan yoksullar. Bu nedenle zaman geçirmeden Bodrum'da Halk Ekmek Fabrikasını açılması gerekir. Emekçilere destek olunsun. Ayrıca Belediye Başkanı Ahmet Aras verdiği seçim sözünü tutsun halk ekmek fabrikasını açsın. Halk Ekmek Fabrikası açılana kadar mahallelerde ücretsiz ekmek dağıtılsın” dedi.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sol Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nda bugün düzenlenen Ekmeğime Dokunma basına açıklamasına ilçe Başkanı Oban konyalıoğlu ve yönetim kurulu üyesi partililer ellerinde ekmeklerle toplantıya katıldı.

 

 

ÇÖPLERDEN EKMEK TOPLAYAN, AŞEVİ YARAYAN YOKSULLAR YARATTILAR

 

Basın açıklamasını Bodrum sol Parti İlçe Örgütü Yerel Yönetim Meclis Sorumlusu Mustafa Erdoğan okudu.

Erdoğan açıklamasında “AKP iktidarının bir avuç zenginden yana kötü yönetimi halkımızın belini kırmış ekmeğe muhtaç hale getirmiştir. Ülkemizdeki ekonomik kriz orta düzeyde yaşayanlarıda emekçi kesimlere yakınlaştırdı.Bir yanda bütün büyük ihaleleri alan beşli inşaat çetesi, diğer yanda gittikçe çöplerden ekmek toplayan aşevi arayan yoksullar, yarattılar” diye konuştu.

 

 

BODRUM HALKI ÖZEL FIRINLARIN İNSAFINA BIRAKILDI, EMİN ANTER AÇTI ANAP KAPATTI

 

Erdoğan konuşmasının devamında ise zamların en çok çalışan emekçileri ve işsizleri vurduğunu belirterek “Bodrumda şuan normal beyaz ekmeğin fiyatı 2,5-3 TL'dir. 4 TL olması beklenmekte. 4 kişilik emekçi bir ailenin evine 8-10 ekmek girmekte, bu fiyatlar zor durumdaki çalışanların yaşamını dahada güçleştirmektedir. Sosyal yerel belediyeciliğin görevi çalışanların yaşamlarını kolaylaştırmada yardımcı olmaktadır. Bodrumda 1991-1992 yıllarında Belediye Başkanı Emin Anter bu amaçla Bodrum Halk Ekmek Fabrikasını kurmuş,bir çok mahallede Halk Ekmek  büfeleri açılmış halkın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşmasını sağlamıştır. Fakat sağ muhafazakar ANAP Belediye yönetimine gelince ilk fırsatta Halk Emek Fabrikasını kapatmış, her ne hikmetse sonraki yerel yöneticiler bu konuya el atmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

HALK EKMEK AÇILANA KADAR MAHALLELELERDE ÜCRETSİZ EKMEK DAĞITILSIN

 

Erdoğan açıklamasının sonunda ise “ Bugün Bodrum halkı yarımadada 56 özel fırının insafına bırakılmış durumda. İstanbul'da Halk Ekmek 250 gr. normal ekmeği 1,25 TL'ye satmaktadır. Bodrum'da ise 2,5-3 TL. Sol Parti Bodrum İlçe örgütü olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı 2019 yerel şeçimlerindeki seçim sözünü yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu konuda acil olarak imza kampanyası açarak topladığımız imzaları Bodrum Belediyesi’ne vererek halk ekmek fabrikasının açılmasını talep edeceğiz. Bu nedenle bu fabrika açılana kadar mahallelerde ekmeğin ücretsiz dağıtılmasını istiyoruz. Bodrum’a acil olarak halk ekmek fabrikası gerek” dedi.

 

 

AHMET ARAS’A SEÇİM VAADİNİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTMASINI İSTEDİM

 

Erdoğan açıklamasının bitiminde ise Aras ile Halk Ekmek fabrikası konusunu konuştuğunu ancak Aras7ın fırıncıların kendisine gelip görüştüğünü belirttikten sonra vaz geçtiğini belirterek “Seçim vaadiniz var bu konuda dedim. Dedi ki, ben böyle bir şeyi düşünüyordum ama fırıncılar bana geldi, ‘ekmek isteyene biz ekmek gönderebiliriz’ dediler. Bende bu nedenle şu an böyle bir şey yapmıyorum dedi. Kendisine de sorabilirsiniz. Yani şu an belediye başkanının böyle bir gündemi yok. Ama biz imza kampanyası açacağız bu konuda. İmza kampanyası sonucu topladığımız imzaları Bodrum Belediyesi’ne vereceğiz. Bu talebimizi ileteceğiz.”

Basın açıklamasından sonra açıklamaya katılanlar sessizce dağıldı.




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI