Bugun...



Bodrum Sanat Fuarı birbirinden değerli sanatçıları ağırladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Sanat Fuarı’nda birbirinden değerli 50 sanatçının 500’den fazla eseri sergilendi. Ünlü ressamların eserlerini iki saat içerisinde yaklaşık yüzlerce sanatsever izledi, hayran kaldı. Fuarın Türkiye’deki önemli sanat buluşmalarından biri olduğunu belirten ressam Devrim Erbil “Bodrum bir kültür ve sanat şehri. Bu sanat fuarı ise onlarca sanatçı ve değerli eserleri bir araya getirdi” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2022 15:36

Bodrum Sanat Fuarı birbirinden değerli sanatçıları ağırladı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Herodot Kültür Merkezi’nde DEMOS Fuarcılık Limited Şirketi ve Bodrum Belediyesi tarafından açılışı yapılan Bodrum Sanat Fuarı’na sanatseverlerin ilgisi büyük oldu. Yaklaşık 40 galeride 50 sanatçının resim, seramik, heykel ve fotoğraf sanatçılarının yer aldığı 500’ün üzerindeki eser sanatseverlerle buluştu.

 

Belediye Başkan Ahmet Aras, “Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Bodrum sanat fuarının bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Sanat insanın doğasında olan bir şeydir. Sanatı ve sanatçıyı yeniden başımızın üstündeki yerine yerleştiriyoruz. Daha iyi bir yaşam için, demokrasi için, barış için, uygarlık için Ata’mızın bize gösterdiği çağdaş yol için sanat ve sanatçı her zaman gereklidir. Bodrum’un varoluşundan itibaren sanat ve sanatçıya çok büyük yer ayrılmıştır. Sanatla buluşan insanın ruhu incelir dünyaya, doğaya, çevreye çok farklı bir gözle bakmaya başlar. Sevgiyle bakmaya başlar bunun da farkındayız. O yüzden Bodrum’un her köşesinden sanat fışkırsın istiyoruz. Çok yakında yine Bodrum’un birçok yerinde sanata dair faaliyet olacak ama bu sanat fuarı biraz daha derli toplu ve herkesi kucaklayıcı bir fuar. Türkiye’nin her yerinden çok büyük sanatçılara ve galerilere ev sahipliği yapıyoruz. Umarım bundan sonra hayatımızda hep sanat olur sanatla doğar, sanatla ölürüz.” Dedi.

 

DEVRİM ERBİL’İN ÜNLÜ ESERİ ÖZBEKİSTAN’DA HALI OLDU

Ünlü ressam Devrim Erbil, karışık teknik ile 2013 yılında yaptığı İstanbul Haliçe Doğru isimli eserinin 2015 yılında Özbekistan’da santimetrekaresinde 150 ilmek bulunan Tapestiri haline getirilen iki eserini yan yana sergiledi. Devrim Erbil  “Bodrum bir kültür ve sanat şehri. Bu sanat fuarı ise onlarca sanatçı ve değerli eserleri bir araya getirdi. Bende Bodrum’da yaşamaktan ve onlarca sanat ve sanatsever ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

 

 

 GÜMÜŞ BALIKLARI DÜNYAYI GEZECEK

Bodrum’da yaşayan ressam Tamer Şahinoğlu ise açtığı sergide Gümüş balıklarının yaşama için verdiği topluca mücadeleyi eserlerine yansıttı. Şahinoğlu’nun dış bükey ayna üzerine yaptığı Göz’de Deniz isimli eseri büyük ilgi gördü. Gümüş Balıkları isimli sergisinin Eylül ayından itibaren Kanada, Fransa ve Miami'de srgileneceğini belirten Şahinoğlu “Gümüş balıklarının yaşam için verdikleri mücadeleye bende balıklama daldım ve onları yaşamlarını inceleyip yıllardır tuvale aktarıyordum, bu kez dışbükey ayna üzerine yansıttım, eserimin ilgi görmesi beni mutlu etti” diye konuştu.

Sanatseverlerin sanatçılarla sohbet etme ve atölye çalışması yapma fırsatı bulduğu Bodrum Sanat Fuarı 3 Temmuz 2022 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI