Bugun...



Bodrum Mızıkacıları "Bodrum'a vefa borcumuzu sahnelerde ödeyeceğiz"

Türkiye’nin ünlü sanatçıları Bodrum Mızıkacılarını kurdu: Yaşımız 70 ve üzeri ama işimiz bitmedi, bu ülkeye ve kente bir vefa borcumuz var

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:37:40 Tarih: 05-04-2021 20:17

Bodrum Mızıkacıları

ANTERHABER- ÖZEL: Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık yarım asırlık müzik dostlukları süren Türkiye’nin ünlü sanatçılarından Selçuk Alagöz, Hurşit Yenigün ve Zafer Baykal oluşturdukları Bodrum Mızıkacıları isimli sanat topluluğunda Türkiye’nin önde gelen ve ilçede yaşayan yüze yakın ünlü sanatçısını bir çatı altında toplamayı başardı. Bir zamanlar Türkiye’nin müzik dünyasına damgasını vuran onlarca ünlü sanatçı bu kez Bodrum Sağlık Vakfı bünyesindeki engelli çocuklar ve Bodrum’da pandemi döneminde zor durumda olan sanatçılara destek vermek için sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Ünlü sanatçı Selçuk Alagöz ve Zafer Baykal projelerini SÖZCÜ’ye anlattı. Selçuk Alagöz “Çoğumuzun yaşı 70 ve üzeri ama işimiz bitmedi. Yaşadığımız kente ve ülkeye vefa borcumuz var. Yarım asırdan fazla sanat birikimimizi ve deneyimimizi gelecek nesiller ve hayır kurumları yararına değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine 2011 yılında yerleşen ünlü müzisyen 76 yaşındaki Selçuk Alagöz, 2008 yılında yerleşen müzisyen ve menecer Zafer Baykal (72) ve 2014 yılında yerleşen müzisyen Hurşit Yenigün ilçede yaşayan yaklaşık 100 müzisyeni Bodrum Mızıkacıları isimli gurupta topladı.

 

 

YARDIM İÇİN SAHNELERE YENİDEN DÖNDÜK

 

Sanat yaşamında tam 59 yılını geride bıraktığını belirten Selçuk Alagöz Türkçe pop, yabancı pop, dans müziği, Türk klasik müziği ve Türk halk müziğini icra etmiş müzisyen, tiyatro, tv ve sinema sanatçılarından Bodrum’ a yerleşenleri bir çatı altında toplamayı  başardıklarını belirterek “Sahneleri bıraktık, Bodrum’a yerleştik ancak yaşadığımız ilçenin sosyal sorunlarına kayıtsız kalamazdık. Yıllar sonra yüze yakın sanatcı dostlarımız ile bir araya gelerek, sohbet edip eski anılarımızı tazelerken Bodrum Mızıkacıları gurubunu kurarak bıraktığımız sahnelere yeniden dönmeye karar verdik. Ancak hiçbirimiz bunun karşılığında ber menfaat beklemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YAŞIMIZ 70 VE ÜZERİ AMA İŞİMİZ BİTMEDİ, BU ÜLKEYE VE KENTE VEFA BORCUMUZ VAR

 

Alagöz açıklamasının devamında “Çoğumuzun yaşı 70 ve üzeri ama işimiz bitmedi. Yaşadığımız kente ve ülkeye vefa borcumuz var. Yarım asırdan fazla sanat birikimimizi ve deneyimimizi gelecek nesiller ve hayır kurumları yararına değerlendireceğiz. Hayır kurumları, STK’lar ve Bodrum sağlık Vakfı bünyesinde eğitim gören yaklaşık 200 engelli çocuğumuza gelir sağlamak amacıyla çeşitli mekanlarda sahnele çıkarken yeni yetişen genç sanatçılara hem eğitim hem onların önlerini açarak yeni konserler vermelerini sağlayarak ekonomik olarak güç elde etmelerini sağlıyoruz” dedi.

 

 

PANDEMİDE DARA DÜŞMÜŞ SANATÇILARA DESTEK OLACAĞIZ

 

Turgutreis Günbatımı Sahili’nde müzik aletleri ile bir araya gelerek açık havada minik bir konser veren Bodrum Mızıkacıları’nı sanatseverlerde hayranlıkla izledi. Alagöz açıklamasının devamında “Pandemi döneminde bizde dahil birçok profesyonel genç sanatçı sahnelerden uzak kaldı, ekonomik olarak zorluk içine girdi. Pandemi dönemi aşılır aşılmaz onlarla birlikte sahne alarak ve ayrıca Bodrum’da konserler vererek genç sanatçılarımıza sahip çıkmak için proje üretip bir dizi konser hazırlıyoruz. Yarım asırdan fazla sahnelerin tozunu yutan arkadaşlarımız hem STK’lara hemde genç sanatçılara maddi ve manevi destek olmak için her şeyi yapmaya gönüllü olarak onlarla birlikte sahne almaya hazırız” dedi.

 

YÜZE YAKIN SANATÇININ ADI BODRUM’DA MEYDANLARA VE SOKAKLARA VERİLMELİ

 

Dünyaca ünlü ABD’li Buz Pateni grubunun 23 yıl menecerliğini yapan müzisyen Zafer Baykal ise “Bodrum’ a gönül veren ve sahnelerden uzaklaşan sanatçılarımızı yeniden bir çatı altında toplamayı başardık. Bodrum Mızıkacıları olarak öldükten sonra değil yaşarken birlikte birbirimize omuz vermeyi destek vermeyi amaçladık. Sık sık bir araya gelerek prova sahne çalışmalarına başladık. Hemen tüm arkadaşlarımız yarım asır sahnelerde ömrünü geçirdi. Şimde yaptığımız konserler , düzenlediğimiz müzik etkinlikleri ile hem yardıma ihtiyacı olan STK’lara hemde genç müzisyenlere destek vermenin onurunu gururunu yaşıyoruz. Bodrum’da yardıma ihtiyacı olan ve gece düzenleyen dernek ve STK’lar bize başvurarak içimizdeki sanatçılardan birkaç kişi veya gurup olarak çağırıyorlar, seve seve yardıma gidiyoruz. Üzerinde çalıştığımız önemli projelerinden biri ise Bodrum’da yaşayan tüm sanatçıların isimlerinin yaşarken cadde, sokak ve meydanlara isimlerinin verilerek isimlerinin ölümsüzleştirilmesini sağlamak, bu konuda Bodrum Belediyesi ile girişimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

 

Bodrum Mızıkacıları’nda kimler var?

 

Selçuk Alagöz, Hurşid Yenigün , Fatih Erkoç , Baha Boduroğlu, Bilgen Bengü, Akrep Nalan, Batılılar grubunun kurucusu Zafer Baykal , Sinan Erkoç, Yalçın Ateş, Önder Bali , Aysun Ercan, Mavi ışıkların gitaristi Rıdvan Yılmaz, Şakir Öner Günhan, Fatma Girik ,Halit Kıvanç , Serpil Benay, Nesrin ve Çetin Körükçü , Mehmet Teoman, Mavi Çocukların (Blue Boys) bas gitarcısı Haluk Hancı, Fedon , 5 yıl önce 10 yıl sonra grubundan Nilgün Onatkut ve Atakan Ünüvar,Tarık Pabuççuoğlu , Suna Keskin, Saadet Sun ,Moğollar grubu kurucusu Hasan Sel, Safiye Soyman, Ümit Besen, Nejat Alp, Metin Milli, Osman İşmen, Müjdat Akgün, Nevra Serezli , Zaliha , Salih Güney, Atilla Yelken, Enver Demirkan(nokta ile virgül)Erhan Yazıcıoğlu, TurgayNoyan , Bora Gencer,Cantekin,Melike Demirağ,Mustafa Köker,Neşet Ruacan, Melek Baykal , Sezai Alptekin, Nejat işler , Salih Kalyon, Aykut Gürel , Banu Kırbağ.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI