Bugun...



Bodrum limanında su alan 4 milyon dolarlık Esma Sultan 2 yatı battı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde limanda demirli olan yat bilinmeyen bir nedenle su alarak kısmen battı. Kısmen batan yatta pompalarla su tahliyesi yapılarak kurtarma çalışmaları başlatıldı. İtfaiye ekipleri ve tekne personeli 4 milyon dolar değerindeki mavi yolculukta kullanılan yatı kurtarmak için seferber oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-03-2021 07:27:05 Tarih: 27-03-2021 07:26

Bodrum limanında su alan 4 milyon dolarlık Esma Sultan 2 yatı battı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki Bodrum limanında Neyzen Tevfik Caddesi’nde demirli bulunan 24 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde Esma Sultan 2 isimli ahşap gulet yat bugün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle su alarak battı.

 

MAVİ YOLCULUĞUN EN DEĞERLİ YATLARINDAN BİRİ

 

Yaz aylarında günlüğü 1400-1600 Euro’dan charter olarak kiralanan mavi yolculuk için kiralanan ve Avustralyalı bir iş insanına ait teknenin yarısına kadar suya gömüldüğü, sığlığa oturduğu ve kurtarma çalışmalarının başladığı belirtildi. Teknenin acenteliğini yapan şirketin yöneticisi Barbaros Güneş “Şuanda yatı kurtarma çalışmalarına başladık, kurtarıldıktan sonra batma nedeni ortaya çıkar. Muhtemelen banyo veya tuvaletlerden birinde sifon yapmış olabilir, ama öncelikle en az hasarla yatı kurtarmamız lazım” diye konuştu.

 

 

 

BİRDEN BATMAYA BAŞLADI ŞOK OLDUK

 

Kaptan evli ve bir çocuk babası Can Özpay ise “Bodrum limanında demirle ve mavi yolculuğun en değerli yatlarından biri akşam saatlerinde teknemizde oturuyorduk, bir gulet yatın burun tarafından denize gömülerek batmaya başladığını gördük şaşırdı, ardından müdahale ettiler ve yatı kurtarmaya çalıştılar, şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Bodrum Liman Başkanlığı denizde kirlilik yaşanmaması için yatın etrafına bariyer çekerek önlem aldı.

 

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI