Bugun...



Bodrum DONDU. Birçok mahallede elektrik sıkıntısı var, Geriş'te elektrik yok

Bodrum’un Geriş ve Mumcular Mahallesi’ndeki Gölbaşı mevkiindeki yaklaşık 1000 evin elektriğinin olmaması veya uzun süre kesilmesi vatandaşları isyan ettirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-12-2021 22:00:44 Tarih: 24-12-2021 21:55

Bodrum DONDU. Birçok mahallede elektrik sıkıntısı var, Geriş'te elektrik yok

Bodrum’un Mumcular Mahallesi’ne bağlı Gölbaşı Mahallesi’nde iki gün önce yaklaşık 450 evin elektriğinin gece yarısından sabah saatlerine kadar kesilmesine vatandaşlar çok sert tepki gösterdi. Bu akşam ise Geriş Mahallesi’ndeki yaklaşık 500 eve elektrik verilemediği, elektriğin gittiği evlerde ise voltajın 150 kw. Larda olması nedeniyle elektrikli ısıtıcıların ve birçok aletin çalışamadığı belirtildi.

 

GERİŞ’TE DONDUK YARDIM İSTİYORUZ

Geriş Mahallesi Muhtarı Hayrullah Kayacan yaptığı açıklamada  “Şu anda elektriğimiz yok donuyoruz. Yaklaşık iki haftadır elektrik sorununu yaşıyoruz. Jeneratörü getirmişler akaryakıtını unutmuşlar. Burada kaderimize terk edildik. Sesimizi nasıl duyuracağız bilmiyorum. Konu ile ilgili Kaymakamlı’ğa dilekçe verip yardım istedik. Eğer takviye trafo konulmaz ve güçlendirme yapılmaz ise bu kışı çıkaramayız, elektrikli aletlerimiz çalışmıyor şu anda karanlıktayız” diye konuştu. Kayacan önümüzdeki günlerde elektrik kesintilerini protesto etmek için vatandaşların  eylem yapacaklarını söyledi.

 

 

YATIRIM YAPMAYI UNUTMUŞLAR

Mumcular Mahallesi Gölbaşı Mevkii’nde ise elektriklerin bir haftadır zaman zaman verilebildiği özellikle gece saatlerinde aşırı yüklenmeler nedeniyle elektrik verilemediği ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar ellerinde gaz lambaları ve mumlarla trafolar önüne giderek eylem yaparken bölgeye enerji temin eden AYDEM şirketinin gerekli alt yapı çalışmalarını yapmadığı belirtildi. Mumcular Mahallesi’nde açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı  Osman Gökmen “Geçen yıl burada 50 ev vardı bu yıl ev sayısı 450’ye çıktı. Peki bunu belediye ve elektrik veren AYDEM görmüyor mu, bilmiyor mu? Bu gelişimin hesabı yapılmıyor mu? Bu evlere belediye ruhsat veriyor. AYDEM abone yapıyor peki neden güçlendirme yapıp ek trafoları koymuyor, artan  ev ve nüfus sayısı ile birlikte enerji artışı olabileceğini bilmiyorlar mı. Vatandaşlandan gelen şikayet üzerine hemen Muğla’daki AYDEM teknik ekibini bölgeye getirerek soruna çözüm bulmaya çalıştık”  diye konuştu




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI