Bugun...



Bodrum doldu taştı, karada da denizde de yer kalmadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yarın başlayacak bayram öncesi turistik tesislerin önemli bölümü dolarken ne sahillerde nede yollarda yer kalmadı. Trafikte 3 km. lik yolu 1,5 saatte kat edenler isyan etti. Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin genel sekreteri turizmci Galip Gür “Bodrum bu bayramda rekora gidiyor, pandemi sonrası turizmde beklemediğimiz bir akın oluştu, kent olarak bunun altından kalkmaya çalışıyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 19-07-2021 20:53

Bodrum doldu taştı, karada da denizde de yer kalmadı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bayram tatili için iki gün önceden gelmeye başlayanlar hem sahilleri hem Bodrum’un dar olan cadde ve sokaklarını doldurdu.

 

TRAFİK KABUS OLDU, AMBULANSLAR ZOR ANLAR YAŞADI

 

Bodrum’un girişindeki Torba Mahallesi’nden başlayarak Ortakent Mahallesi’ne kadar olan 15 km. lik yolu bazı sürücüler tam üç saatte geçerken trafik kilitlendi. Trafik polislerin yoğun gayretine rağmen sık sık meydana gelen kazalarda ambulanslar yol bulmakta ve yaralıyı hastaneye yetiştirmekte güçlük çekti. Bodrum7un cadde ve sokaklarının dar oluşu kabusun ve çilenin artmasına neden oldu.

 

 

SAHİLLERDE PLAJLARDA YER KALMADI

 

Bodrum’ un sahilleri ve plajlarında yer bulmak isteyenler sabah erken saatlerden itibaren sahillere giderek yer tutmaya çalıştı. Öğle saatlerinde Bodrum sahil ve plajlarında adım atacak yer kalmadığı, sahillere plaj kıyafeti ile gelen bazı tatilcilerin ise evlerine döndüğü veya başka koylara yöneldiği görüldü.

 

 

TURİZMCİ GALİP GÜR: BODRUM REKORA GİDİYOR

 

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin genel sekreteri turizmci Galip Gür “Pandemi süresince popüler olan Bodrum şu günlerde yaz ve bayram öncesi talebin eklenmesiyle hayli yoğun günler geçirmekte. Özellikle trafikte yaşanan yoğunluk Bodrum’da yaşayan halkın büyük tepkisini çekiyor.Pandemide büyük sıkıntı yaşayan esnaf ve turizmci bu durumdan memnun. Ancak büyük bir kesimde bu aşırı talebin ileride sorunların tamamıyla çözülemeyecek hale gelmesinden korkuyor. Haksızda değiller çünkü nüfusu 170.000 civarında olan Bodrum yaklaşık 1 milyon misafiri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yoğunluk yerel yöneticileride zor durumda bırakıyor. Bayram süresince turizmcileri fazlasıyla memnun edecek bir doluluk bekleniyor. %100 dolu demek doğru bir yaklaşım değil çünkü bazı otellerde iptaller ve satılmayan odalar olabiliyor. Bu nedenle gelmeden önce bir araştırma yapıp rezervasyonlu gelmekte fayda var. Misafirlerimizden istediğimiz yerel yönetime ve güvenlik güçlerine bu zorlu dönemde yardımcı olmaları, çevreye duyarlı ve saygılı olmaları ayrıca zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları. Bodrum bu bayramda rekor kıracak” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI